SDU vs SD
1 av 4
SDU vs SD - Foto: tt bild
Det var i dag som Karlsson avslöjade uteslutningen.
2 av 4
Det var i dag som Karlsson avslöjade uteslutningen. - Foto: tt bild
3 av 4
- Foto: tt bild
4 av 4
- Foto: tt bild

Nu ska Kasselstrand och Hahne uteslutas

Nu bekräftar Mattias Karlsson att ungdomsförbundets William Hahne och Gustav Kasselstrand ska uteslutas.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det här beskedet från Sverigedemokraternas Mattias Karlsson innebär slutet på spekulationerna om Hahne och Kasselstrands framtid. Förutom Hahne och Kasselstrand uteslut sex medlemmar i partiet, rapporterar SVT.

Han avslöjar det i programmet Partiledaren i SVT. Anledningen ska bland annat vara kontakter med extremistiska partier i utlandet. Det är medlemsutskottet som kommer rekommendera partiledningen att utesluta Kasselstrand och Hahne.

– Praxis är att inte gå in på enskilda fall. Men Kasselstrand och Hahne har själva valt att föra diskussionen om deras uteslutningsärenden offentligt och därför kan jag säga att de två rekommenderar medlemsutskottet för uteslutning, säger Mattias Karlsson.

Det officiella beslutet kommer inte att tas förrän på måndag av partiledningen. Vad han själv kommer att rösta på vill han inte kommentera, enligt SVT.

Bråket mellan Sverigedemokraternas ungdomsförbund och partiledning har pågått rätt länge. Om det här är slutet på bråket återstår att se.

Tidigare under tisdagen skrev Kasselstrand ett öppet brev till medlemsutskottet där han argumenterar emot varje anklagelse. Han påstår att det rör sig om vanföreställningar och inbillningar. Och påminner dem om att han inte har några uppdrag i Sverigedemokraterna:

– Efter uteslutningen kvarstår jag som demokratiskt vald förbundsordförande för SDU. Om ni önskar utesluta mig från SDU kan ni vända er till mig och be mig att öppna ett personärende mot mig själv, skriver han.

SDU
/
/
/
Är det rätt att utesluta dem?
Tack för din röst!