1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Kent Ekeroth betalade privat skatteskuld – med Avpixlats pengar

Stora summor som donerats till hatsajten har gått till annat.


SD-toppen Kent Ekeroth har under fler år samlat in pengar till Avpixlat, och donationerna går in på ett konto som är kopplat till honom. Men nu verkar det som att de som skänkt pengar för att gynna sajten kan känna sig blåsta. Summor har nämligen gått till Ekeroths privata skatteskulder.

Skatteverket har nu granskat Kent Ekeroth, och enligt myndigheten har Ekeroth använt donationer från hatsajten Avpixlat för att betala en privat skatteskuld på nästan 130 000 kronor. Han ska dessutom ha gjort uttag på 171 000 kronor som han inte kan visa vart de tagit vägen, skriver ETC.

Och Skatteverket vet fortfarande inte vart pengarna tagit vägen.

– Nej, det vet vi inte och det har vi inte tittat närmare på. Det var Ekeroth som skulle visa underlag och vi ser att det inte har räckt ända fram och inte var verifierbara uttag, säger Pia Karsten, kontorschef på Skatteverket i Malmö till ETC.

Ekeroth: Har inga privata skatteskulder

Men när Nyheter24 kontaktar Kent Ekeroth förnekar han uppgifterna.

– Den upptaxering Skatteverket gjort på mig är på grund av Avpixlat-pengarna som jag själv inte tagit en krona av. Den sågs som privat innan eftersom pengarna gick in i ett privatkonto men alla pengar gick till Avpixlat. Skatteverket ansåg dock att jag skulle beskattas för pengar som jag inte tagit emot i slutändan vilket givetvis är orimligt. Den skatt som Skatteverket då la på mig betalades med Avpixlats pengar, eftersom det är donationerna som gett mig en skuld trots att jag inte tagit emot pengarna i slutändan, säger Kent Ekeroth till Nyheter24.

– Poängen är att jag har inga privata skatteskulder utan dessa uppkom på grund av Avpixlat för att Skatteverket felaktligen anser att det är mina privata pengar vilket det alltså inte är. Jag har personligen inte tjänat en krona på Avpixlat. Ligger tvärtom back 20 000 cirka som jag med egna pengar lagt ut för att få verksamheten att gå ihop, fortsätter Ekeroth.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!