Gustav Kasselstrand riktar kritik mot Jimmie Åkesson.
1 av 3
Gustav Kasselstrand riktar kritik mot Jimmie Åkesson. - Foto: tt bild
Internt är det anarki, menar Kasselstrand.
2 av 3
Internt är det anarki, menar Kasselstrand. - Foto: tt bild
Bild från SD:s presskonferens i dag.
3 av 3
Bild från SD:s presskonferens i dag. - Foto: tt bild

SDU-toppen: "Anarki inom partiet"

Gustav Kasselstrand riktar hård kritik mot Jimmie Åkesson.


I dag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Partiet har just nu stark medvind i opinionen, och har dessutom lyckats lyfta upp sina frågor på den nationella agendan. Men ordföranden för Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU, Gustav Kasselstrand är mycket kritisk till hur partiet sköts.

– Internt är det anarki, ingen har kontroll på situationen. Man måste kunna styra ett parti innan man kan styra ett land, säger Gustav Kasselstrand till Nyheter24.

Gustav Kasselstrand blev med flera andra uteslutna ur partiet tidigare i år, men sitter fortfarande kvar som ordförande i SDU. I en intervju med P4 tidigare i dag fick Jimmie Åkesson frågan om hur han hanterat turbulensen i de interna striderna. Åkesson svarade då att han inte märkt av turbulensen så mycket.

– Antingen ljuger han eller så talar han sanning. Och om han talar sanning så är det inte så stadsmannamässigt att inte märka av den turbulensen i det egna partiet. Jag har inte hört ett ord från Jimmie på flera månader, säger Kasselstrand.

Är Jimmie Åkesson lämplig att leda partiet?

– Jag vet inte om jag ska svara ja eller nej på det. Han är lämplig för att han klarar av det. Men man kan önska mycket mer av en partiledare för Sveriges tredje största parti. Men Jimmie har ett ganska lätt jobb. Han leder det enda invandringskritiska partiet i riksdagen och han har värdelöst motstånd, Men Jimmie Åkesson är ganska ointresserad av allt som inte rör invandring eller det parlamentariska läget, säger Kasselstrand till Nyheter24.

/
/
SDU
/
/
Är Jimmie Åkesson en bra partiledare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

Viaplay säljer brittiska verksamheten

Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

1 timme sedan
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

1 timme sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

1 timme sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.