Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anna Kinberg Batra om opinionen: "Vi måste förtjäna stödet"

- 03/07/2015, 15:41
I stället vill hon föra Alliansen framåt.
1 av 3

I stället vill hon föra Alliansen framåt.

tt bild

2 av 3

tt bild

Anna Kinberg Batra intervjuas av Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.
3 av 3

Anna Kinberg Batra intervjuas av Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.

emma lindström

Men det är inte aktuellt att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Alliansen och inte minst Moderaterna går just nu framåt i opininonsmätningarna, och flera mätningar har senaste tiden visat att Alliansen får högre siffror de rödgröna partierna. Men moderatledaren Anna Kinberg Batra kommer inte ta ut någon seger i förskott.

– Det hoppas jag också att vi blir när väljarna får säga sitt, senast 2018. Det är vårt jobb att förtjäna det genom nya förslag som bryter det nya utanförskapet, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24.

Moderaterna presenterade i dag ett stort program för att sänka skatterna för dem som tjänar minst, samtidigt som man ställer högre krav på att folk ska ha grundskoleutbildning, även dem som kommer från andra länder. Sammanlagt ligger satsningen på tio miljarder kronor. Detta ska leda till att fler kommer in på arbetsmarknaden.

– Jobben måste bli fler och att vi behöver hjälpa till med utbildning om man inte har tillräckligt, det är ju svårare att få jobb om man inte klarat gymnasiet till exempel, säger Kinberg Batra.

Den så kallade decemberöverenskommelsen, som leder till att allianspartierna låter Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har mött hård kritik under våren, inte minst i Moderaterna. Men Kinberg Batra har inga planer på att börja samtala med Sverigedemokraterna.

– Det är många i mitt parti som tycker det gick dåligt i valet, det tycker inte jag heller. Vi måste komma igång starkare. Jag vill byta regering, det hoppas jag att alla moderater vill. Men det går inte genom att vara stödparti åt Stefan Löfven eller regera med Sverigedemokraterna utan genom att leda alliansen till att komma igen starkare, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24.

Tror du alliansen vinner nästa val?