Anna Kinberg Batra höll tal i Almedalen i kväll.
1 av 10
Anna Kinberg Batra höll tal i Almedalen i kväll. - Foto: tt bild
2 av 10
- Foto: tt bild
3 av 10
- Foto: tt bild
4 av 10
- Foto: tt bild
5 av 10
- Foto: tt bild
6 av 10
- Foto: tt bild
7 av 10
- Foto: tt bild
8 av 10
- Foto: tt bild
9 av 10
- Foto: tt bild
10 av 10
- Foto: tt bild

9 viktiga saker Anna Kinberg Batra sa i sitt tal i Almedalen

Stefan Löfven har ingen jobbagenda, bara en jobbig agenda, sa moderatledaren Anna Kinberg Batra i sitt tal.


1. Greklandskrisen

Frågan är vad Grekland kan eller ska göra nu, frågade sig moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Grekerna har lärt sig att de inte kan lita på systemet. Då är det de som behöver samhällets hjälp som kommer i kläm. Vi behöver ett öppet Europa där vi använder samarbete för att hitta lösning. Det kräver hårt arbete, tuffa besparingar kan leda till tillväxt, sa Kinberg Batra i sitt tal.

2. Den internationella osäkerheten

Vi måste försvara oss mot hoten mot vår gemensamma säkerhet, som till exempel IS. Då räcker det inte att tala om det, vi måste agera i Sverige och i utrikespolitiken. Därför har moderaterna föreslagit mer pengar till Säpo och hårdare tag mot extremism. Sverige ska gå med i Nato, sa Kinberg Batra.

3. Det första jobbet

Vi ska bryta det nya utanförskapet och låta fler få det första jobbet. Anna Kinberg Batra berättade om sitt första jobb i en grillkiosk. Första jobbet är början på vuxenlivet, men många får inget första jobb, menar Kinberg Batra. Det måste vi ändra på, sa hon i sitt tal.

4. Utanförskap

Bidragsberoende och höga skatter tryckte ut folk från arbetsmarknaden i början av 00-talet. Men det nya utanförskapet handlar om att folk inte har den utbildning som krävs för att kunna få ett jobb, Vi ger oss inte förrän vi har skapat fler vägar in till det första jobbet, sa Kinberg Batra.

5. Skolan

Många ungdomar har en stor oro eftersom det inte går så bra i skolan, menar Kinberg Batra. För dem är risken för arbetslöshet stor. Jag kan aldrig acceptera att ungdomar inte ser någon framtid i Sverige, sa Anna Kinberg Batra.

6. Orättvisor

Utanförskapet skapar skilda samhällen i Sverige med stor otrygghet. I områden där utanförskapet är som störst lockas ungdomar till kriminalitet. Sverige ska vara ett land. Vägen till jobb ska vara öppen för alla, sa Anna Kinberg Batra.

7. Kritik mot Löfvens regering

Löfven gör utanförskapet värre genom att höja skatter och skapa skadliga reformer, säger Kinberg Batra. Jobben behöver inte bli dyrare, och det behövs fler konkreta besked om hur jobben blir fler. Stefan Löfven har ingen jobbagenda, bara en jobbig agenda, sa Kinberg Batra.

8. Kritik mot Sverigedemokraterna

Jimmie Åkesson vill höja arbetsgivaravgifter, och SD är det parti som vill ge mest pengar till dem som inte jobbar. Så bekämpar man inte utanförskapet, sa Kinberg Batra i sitt tal.

9. Ny storsatsning

Moderaterna vill satsa tio miljarder varje år för att bryta utanförskapet, genom satsningar på yrkesutbildningar för vuxna och skattesänkningar för dem som tjänar minst, sa Kinberg Batra. Men det kräver också att fler anstränger sig, och därför måste alla ha ett krav på sig att ha grundskolekompetens, även dem som kommer till Sverige mitt i livet. Jag är stolt över att leda ett parti som vill göra det mer lönsamt att arbeta. När Moderaterna vinner nästa val senast 2018 ska den nya regeringen göra allt för att bryta det nya utanförskapet, sa Kinberg Batra i sitt tal.

/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
tyckte du det var ett bra tal?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

2 timmar sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.