Linda Snecker.
1 av 3
Linda Snecker.
2 av 3
- Foto: Marcus Ericsson/ TT
3 av 3
- Foto: Marcus Ericsson/ TT

Linda Snecker pausar föräldraledigheten mitt i sommaren

Vänsterpartiets Linda Snecker kommer pausa föräldraledigheten när riksdagen har sommarstängt. Det gör att hon kan ta ut full lön.


Vänsterpartiets riksdagsledamot Linda Snecker, har varit föräldraledig sen i april då hon fick barn. Men nu när riksdagen går på sommarledighet, då pausar Snecker sin ledighet, samtidigt som hon kommer att återuppta ledigheten till hösten.

Det innebär att hon kan ta ut full lön på 61 000 i månaden hela sommaren och spara föräldradagarna, trots att hon ändå skulle varit ledig.

– Jag vill vara så aktiv som möjligt, fast jag är föräldraledig. I sommar ska jag skriva motioner och jag kan inte kräva av min ersättare att han ska vara insatt i de frågor som jag drivit och skriva motioner som jag kommer att arbeta med i flera år framöver, säger Linda Snecker till SVT.

Och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt, som i dag höll presskonferens där han kritiserade orättvisorna i samhället, verkar inte se något problem med Sneckers lönestategi.

– Då får hon jobba. Minst 40 timmar, annars får hon ingen lön, säger Sjöstedt till Nyheter24.

Att politiker pausade föräldraledigheten under sommaren var mycket vanligt förr, men efter en stor debatt för tio år sedan har det här sättet att ta ut ledighet minskat.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här okej?
Tack för din röst!