1 av 3
2 av 3
3 av 3

Varnad av SD – sprider rasistgrejer från hundens Facebook

Det här är ju så dumt att klockorna stannar.


Albert Müller, SD-politiker i Mullsjö, varnades igår av SD-ledningen efter att ha delat nazistiska länkar på sina Facebook.

— Vi tar allvarligt på det här, men bedömer att det inte var rasistiskt motiverat, utan grundat i okunskap. Han har därför fått en varning, sa då Sverigedemokraternas pressassistent Christian Krappedal till Jönköpings-Posten.

Men enligt Jönköpings-Posten har Müller delat mer olämpligt material, fast från sin hunds Facebook-konto.

Ja, du läste rätt. SD-politikern delar rasistgrejer på sin hund Bingos öppna Facebook-sida. Där, bland fina bilder på där Bingo leker i snö och myser i soffan, finns bilder som hyllar SD och att svenska politiker "byter ut folket".

Och på frågan om varför han gör på detta viset blir svaret att han gör det för Sveriges bästa.

"Som politiker brinner jag för Sveriges överlevnad, min familj, barn och barnbarn./.../ Jag tillhör den majoritet som ser faran med att islam vill påverka vårt land ", skriver Müller i ett mejl till JP.

Om hunden Bingo också tillhör den "majoriteten" är dock högst oklart. Men SD verkar inte vara speciellt förtjusta i Bingos Facebook-sida heller. När ledningen får reda på uppträdandet menar Christian Krappedal att det "inte finns några ursäkter".

— Det låter inte bra. En sådan kommentar kan missförstås eller uppfattas som stötande. Det låter inte bra, säger Krappedal till JP.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska man få göra så här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.