Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraternas hån mot sossarna efter nya rekord-mätningen

- 20/08/2015, 11:25
SD firar nya mätningen med att ta gruppbild utanför Socialdemokraternas dörr på Sveavägen.
1 av 2

SD firar nya mätningen med att ta gruppbild utanför Socialdemokraternas dörr på Sveavägen.

tt bild/faksimil facebook

"Glada hälsningar från ett soligt Sveavägen 68"
2 av 2

"Glada hälsningar från ett soligt Sveavägen 68"

faksimil facebook

Tog gruppbild på Sveavägen.

I morse presenterade Metro en ny undersökning från Yougov som visar att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti, med ett stöd på 25,2 procent.

Och trots att undersökningens metoder har kritiserats, bland annat av opinionsföretaget Novus vd, för att den bygger på självrekryterat urval så passade Sverigedemokraterna på att fira, genom att ta en gruppbild framför Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen i Stockholm.

Bildkälla: Facebook

"Glada hälsningar från ett soligt Sveavägen 68", skriver Sverigedemokraterna på sin Facebook-sida under bilden där flera riksdagsledamöter syns hålla upp Metro-tidningar och skyltar med texten "Heja Jimmie" och "#sdstörst".

Men innanför dörrarna tar man inte så allvarligt på SD:s bild.

– Det är ganska vanligt med sådana här jippon i det politiska livet, oftast är det ungdomsförbund som gör sånt här. De får självklart fotografera sig var de vill, det har jag inga synpunkter på. Vi ser det som ett jippo bara, säger Socialdemokraternas kommunikationschef Nina Wadensjö till Nyheter24.

var det här ett bra jippo?