Torsdag 21 Okt
Stockholm

SDU-toppens hot: Då anmäler vi SD

1 av 2
2 av 2

Splittringen blir allt hårdare.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Splittringen mellan Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet är total efter att Jessica Ohlson valts till ny ordförande på SDU:s kongress i lördags. Så sent som igår sa SD:s partisekreterare i SVT:s agenda att man kommer starta ett nytt ungdomsförbund med samma namn.

– Det kommer hända grejer redan nu i veckan, sa Jomshof i SVT igår.

Och enligt Jomshof har man försökt att ha en diskussion med SDU.

– Vi har diskuterat och debatterat med det som tidigare var vårt ungdomsförbund under flera år, men till slut kommer till en punkt då det inte är någon mening längre, sa Jomshof i Agenda.

Under programmet, där både Jomshof och Ohlson medverkade, vägrade Richard Jomshof debattera med SDU:s nya ordförande, trots att de befann sig i samma studio.

Men Jessica Ohlson menar att hon talade med både Jimmie Åkesson och Richard Jomshof så sent som för ett par veckor sedan när Åkesson höll sitt sommartal i Sölvesborg. Där ska man ha kommit överens om ett möte, men Jessica Ohlson menar att partitoppen slingrade sig undan, uppger hon för Nyheter24.

– Jag sa till Richard Jomshof att vi behövde ha ett möte och han höll med. Jimmie Åkesson sa samma sak, att vi behövde sätta oss ner och reda ut grejer. Jomshof föreslog att vi skulle ha det i slutet i förra veckan och sa att jag skulle påminna honom på Facebook. Men han har inte svarat, och inte heller svarat när jag försökt ringa. Det verkar inte som att det funnits något intresse av att få reda på mer heller.

Jessica Ohlson menar också att man kommer inleda en process mot Sverigedemokraterna om partiet beslutar sig för att bilda ett nytt ungdomsförbund.

– Så fort de gör det så kommer vi hävda rätten till namnet, något som SD kommer bestrida. Då har vi en tvist och den kommer vi att driva, säger Jessica Ohlson till Nyheter24.

Är det rätt av sd att klippa banden med sdu?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela