Höll presskonferens.
1 av 5
Höll presskonferens. - Foto: tt bild
Jimmie Åkesson.
2 av 5
Jimmie Åkesson. - Foto: Rickard Nilsson/TT bild
Richard Jomshof.
3 av 5
Richard Jomshof. - Foto: tt bild
Mattias Karlsson.
4 av 5
Mattias Karlsson. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Paula Bieler.
5 av 5
Paula Bieler. - Foto: Claudio Bresciani / TT / Claudio Bresciani/TT

Sverigedemokraternas nya plan – varna flyktingar för Sverige

Sverigedemokraternas absoluta toppskikt höll under torsdagsförmiddagen en presskonferens där bland andra partiledaren Jimmie Åkesson talade.


Under en presskonferens i Riksdagens presscenter berättade Sverigedemokraterna att man skulle presentera en "ny kurs". På plats var partiledaren Jimmie Åkesson, gruppledaren Mattias Karlsson, partisekreteraren Richard Jomshof och partiets integrationspolitiska talesperson Paula Bieler.

Man inledde i typisk sverigedemokratisk stil med att upprepa ungefär exakt samma sak som Jimmie Åkesson sa under veckans partiledardebatt, innan man till slut kom fram till vad man hade presenterat som en stor nyhet.

Både Mattias Karlsson och Paula Bieler pratade om att man inte längre kunde komma någonstans parlamentariskt. Bieler slog sedan fast att man skulle starta två kampanjer – en för en folkomröstning om invandring i landet och en kampanj riktad utomlands.

En kampanj för att berätta för "var och en som ens funderar på att ta sig till Sverige" att det enligt Sverigedemokraterna inte finns något att hämta här. Enligt Richard Jomshof handlar det om den största kampanjen i Sveriges historia, bland annat kommer man att köpa tv-tid i utländska medier.

– De ska inte ens tänka tanken att det är lönt att ta sig till Sverige, för det är det inte i dag, sa Paula Bieler.

Något som liknar den kampanj som Danmark tidigare kört med.

Exakt vad kursändringen består i är alltså svårt att säga. I en intervju med SVT förklarade Richard Jomshof att själva förändringen mest handlar om på vilket sätt som partiet ska jobba framöver, och inte om nya åsikter.

– Samtliga svenskar ska nås av kampanjens budskap.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.