Sverigedemokraternas Rickard Wall får inte vara kvar i partiet, menar han i ny video.
1 av 3
Sverigedemokraternas Rickard Wall får inte vara kvar i partiet, menar han i ny video. - Foto: SLL/tt bild
Det efter förra veckans uppmärksammade debatt i stadshuset i Stockholm.
2 av 3
Det efter förra veckans uppmärksammade debatt i stadshuset i Stockholm. - Foto: tt bild
Wall undrade varför vissa tiggare såg bra ut.
3 av 3
Wall undrade varför vissa tiggare såg bra ut. - Foto: tt bild

Spårade om "tjusiga tiggare" – blir utsparkad från SD

Rickard Wall, Sverigedemokraterna i Stockholm, fick mycket uppmärksamhet förra veckan efter en debatt där han undrade varför det fanns snygga tiggare. Nu menar han att han uteslutits.


Rickard Wall, som sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Stockholm, ska ha uteslutits ur partiet. Detta efter att han spårade i en debatt förra veckan, och undrade varför "unga tjejer och kvinnor som tigger ser väldigt bra ut", och varför de inte "reste sig upp och sträckte ut sin hand".

– Jag har sett en hel del riktigt tjusiga tjejer. Det kan ju inte vara så attraktivt att bo i husvagn eller tält, om man i stället har möjlighet att skaffa sig ett hem med badrum. Och min erfarenhet av kvinnor är att om en kvinna har möjlighet att skaffa sig ett badrum så gör hon det, sa Rickard Wall till Nyheter24 .

Och nu verkar alltså partiet fått nog av Walls upptåg och kickat ut politikern. I en Youtube-video förklarar Wall det han själv kallar ett ”horribelt uteslutningsärende” som ”saknar grund”. Anledningen ska bland annat varit att han ”agerat lite väl spektakulärt i talarstolen”, och att hans åsikter inte stämmer överens med SD Stockholms, och gruppledaren i stadshuset, Dan Kareliussons.

– Detta har Dan Kareliusson utnyttjat, säger Wall i sin 15 minuter långa video.

Och Sverigedemokraterna på riksplanet bekräftar uppgifterna.

– Han har agerat partiskadligt och det finns inget förtroende för honom att förtsätta vara en del av vårt parti, säger Sverigedemokraternas presstalesperson Christian Krappedal till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att Wall sparkas ut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.