1 av 2
- Foto: Riksdagen
Stefan Löfven
2 av 2
Stefan Löfven - Foto: tt bild

Stefan Löfven om flyktingkrisen: "Sverige behöver ett andrum"

Stefan Löfven och Åsa Romson höll på tisdagen presskonferens om hur Sverige ska hantera flyktingkrisen. Och det kommer nu bli mycket svårare att komma in i Sverige.


Gränsen är nådd för hur många flyktingar Sverige kan ta emot. Det meddelade i dag statsminister Stefan Löfven och vice statsminister Åsa Romson på en presskonferens i Rosenbad.

– Sverige klarar inte längre att ta emot asylsökande på samma sätt som vi gör i dag. Det här är en ohållbar situation för dem som söker asyl och för dem som jobbar med det här, sa Stefan Löfven.

Lösningen ska vara att samtliga länder i EU ska ta jobba för att ta emot flyktingar.

– Sverige har tagit störst ansvar i förhållande till vår befolkningsmängd, medan andra EU-länder har gjort väldigt lite. Sverige behöver ett andrum. Svensk lagstiftning kommer att anpassa sig till EU:s miniminivå för att få folk att söka sig till andra länder, sa Löfven

Detta kommer innebära tillfälliga uppehållstillstånd med omedelbar verkan, rätten till anhöriginvandring kommer att begränsas och försörjningskraven kommer att bli hårdare. Uppehållstillstånd ska nu bara kunna ges i undantagsfall, meddelande statsministern på presskonferensen.

/
/
Senaste nytt

Misstänkt mordförsök på frisörsalong

Sektledare utreds för våldtäkt i Frankrike

En 71-årig man, som varit ledande i en sekt i Frankrike och som haft kopplingar till Sverige, ställs inför en förberedande rättsförhandling på fredagen. Mannen misstänks för bland annat människosmuggling, kidnappning och våldtäkt.

Sparkontot du INTE ska ha pengarna på – efter nya räntehöjningen

Vid årsskiftet kommer skatten på invensteringssparkonton att höjas igen. Här får du veta hur du ska tänka när du väljer typ av sparkonto.

Ärende efter Löfvings död avslutas

Polismyndigheten har åtgärdat de brister som ledde till vite och skarp kritik från Arbetsmiljöverket efter att polischefen Mats Löfving hittades död. Verket lägger nu ner sitt tillsynsärende.

Stockholm: Polisen rapporterar om ordningslagen

"Poliser vid lokalpolisområde Norrmalm har uppmärksammat att det på flera höga byggnader hänger istappar som kan vara farliga.", skriver polisen på sin hemsida.

Norrköping: Polisen rapporterar om motorfordon

1 timme sedan
"Stöld av bil. En person misstänkt.", skriver polisen på sin hemsida.