Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så många flyktingar vill Löfven skicka ut ur Sverige

- 18/12/2015, 07:47
Det är lite för mycket nu, tycker Stefan Löfven.
1 av 4

Det är lite för mycket nu, tycker Stefan Löfven.

tt bild

Nu vill han att folk ska lämna Sverige.
2 av 4

Nu vill han att folk ska lämna Sverige.

tt bild

3 av 4

tt bild

4 av 4

tt bild

Regeringen har under hösten blivit allt tuffare mot människor som söker skydd i Sverige. Och nu ställer man högre krav på EU om att få omfördela flyktingar till andra EU-länder.

150 000 människor som flyr från krig, förtryck och våld har i år sökt asyl i Sverige. Nu vill Sveriges statsminister Stefan Löfven skicka många av de här människorna till andra EU-länder.

Och efter att Sverige begärt om omfördelning av flyktingar från Sverige till andra EU-länder kan nu EU-kommissionen vara på väg att lägga ett förslag om just detta.

Bild:TT

Det skulle i så fall innebära att Sverige kan fatta ett sådant beslut redan om en månad. Men för att det ska kunna ske måste EU:s ledare ställa sig positivita till Sveriges begäran på det toppmöte som just nu hålls i Bryssel.

– Vi ropar inte hej förrän vi är över bäcken, av den enkla anledningen att vi inte sett något konkret förslag från EU-kommissionen ännu, säger Stefan Löfven till Sveriges Radio.

Det betyder att upp mot 30 000 flyktingar skulle omfördelas, det vill säga tvingas lämna Sverige. Detta skulle i värsta fall kunna ske under tvång.

– Man kan inte välja själv vilket land man ska söka asyl i, säger Löfven till SR.

Är det här ett bra förslag?