Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Nya danska förslaget: Stäng gränsen i två år

- 21/01/2016, 09:11
Nya förslaget: Stäng gränserna
1 av 2

Nya förslaget: Stäng gränserna

tt bild

Liberal Alliances Ammitzbøll
2 av 2

Liberal Alliances Ammitzbøll

pressbild

Danmark vill ta ännu hårdare tag mot människor som flyr från krig, terror och förtryck. Nu föreslår en toppolitiker att gränserna ska stängas under en längre tid.

Precis som i Sverige så har flyktingmottagandet varit en riktigt het potatis i Danmark den senaste tiden. Och nu kommer ett nytt hårt förslag som ska minska antalet flyktingar.

Det är Liberal Alliance, som är stödparti åt danska regeringen, som anser att Danmark bör stänga asylmottagandet helt i två år. Simon Emil Ammitzbøll, dansk riksdagsledamot för Liberal Alliance, anser att förslaget anpassar sig till en ny verklighet.

– Vi har ett ansvar för offren för kriget i Syrien, men vi har också en ansvar gentemot det egna samhället, säger Ammitzbøll till BT.

Dessutom menar han att förslaget handlar om att skydda Danmark.

– Vi måste erkänna att det det kan bli problem för liberala, humanistiska demokratier, fortsätter Ammitzbøll.

Inte helt oväntat så tycker Sverigedemokratenas systerparti Dansk Folkeparti att förslaget att stänga ute folk som flyr från våld, terror, förtryck och krig är jättebra.

Är det ett bra förslag?