Han kanske var nervös?
Han kanske var nervös? - Foto: TT

Löfvens dundertabbe i Indien – råkade säga fel land

Hur står det till med geografin, statsministern?


Statsminister Stefan Löfven var på besök i Indien. När han skulle hålla ett tal inför tusentals publikmedlemmar glömde han vilket land han var i, skriver Dagens Industri.

Löfven var på en industrimässa i Mumbai för att lyfta svensk export. När han håller talet säger han att "världens blickar är riktade mot Kina... förlåt. Jag menar Indien". Publiken skrattade.

Hans räddning: "Det brukade vara mot Kina, men nu mot Indien". Några indiska medier skriver om blundern men det har inte fått stort genomslag, skriver DI.

En variant av kungens "kära örebroare", kanske?

Kolla här på hela talet. I början sker blundern:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Pinsamt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Byggföretaget får ny vd

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.

Morgonens nyheter

Här är morgonens nyheter i korthet.