Moderaterna vill utvisa fler invandrare som begår brott, justitieminister Johansson säger nej.
1 av 2
Moderaterna vill utvisa fler invandrare som begår brott, justitieminister Johansson säger nej. - Foto: tt
Forsell (M).
2 av 2
Forsell (M). - Foto: Claudio Bresciani / TT / Claudio Bresciani/TT

Toppmoderat till hård attack mot Regeringen: "Sätter inte medborgarnas säkerhet i första hand"

Regeringen säger nej till att utvisa fler invandrare som begår brott – nu rasar Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forsell.


Moderaterna vill utvisa fler invandrare som begår brott. Men justitieminister Morgan Johansson säger nej. Det står klart efter att Regeringen går emot Moderaternas förslag om att även brott som ger 6-12 månaders fängelse ska kunna leda till utvisning för nyanlända.

– Vi har under lång tid och särskilt nu under flyktingkrisen sett ett antal brott som inte leder till utvisning. Medborgarnas säkerhet ska komma i första hand och det är tråkigt att Regeringen inte delar den uppfattningen, säger Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forsell till Nyheter24.

– Vi tycker att det det är rimligt att man ska utvisas för exempelvis grov stöld. Kommer man till Sverige ska man följa svenska regler, annars finns det ingen plats här.

Moderaternas Johan Forsell. Bild:TT

Johan Forsell är besviken på regeringens agerande, och kallar det för "passivitet". Han menar också att regeringen inte tar den här frågan på allvar.

– Det finns allvarliga fall av misshandel och kvinnofridskränkning där man inte tagit upp frågan om utvisning. Det tycker jag är fel, Det är inte att ta ansvar för den otrygghet som många människor känner. Det är vårt ansvar som politiker att rätta till det, säger Forsell till Nyheter24.

Justiteminister Morgan Johansson har valt att inte kommentera, utan hänvisar till det skriftliga svar han givit Forsell.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Forsell?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.