Fredag 30 Jul
Stockholm

Toppmoderat till hård attack mot Regeringen: "Sätter inte medborgarnas säkerhet i första hand"

Moderaterna vill utvisa fler invandrare som begår brott, justitieminister Johansson säger nej.
1 av 2
Moderaterna vill utvisa fler invandrare som begår brott, justitieminister Johansson säger nej. Foto: tt
Forsell (M).
2 av 2
Forsell (M). Foto: Claudio Bresciani / TT / Claudio Bresciani/TT

Regeringen säger nej till att utvisa fler invandrare som begår brott – nu rasar Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forsell.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Moderaterna vill utvisa fler invandrare som begår brott. Men justitieminister Morgan Johansson säger nej. Det står klart efter att Regeringen går emot Moderaternas förslag om att även brott som ger 6-12 månaders fängelse ska kunna leda till utvisning för nyanlända.

– Vi har under lång tid och särskilt nu under flyktingkrisen sett ett antal brott som inte leder till utvisning. Medborgarnas säkerhet ska komma i första hand och det är tråkigt att Regeringen inte delar den uppfattningen, säger Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forsell till Nyheter24.

– Vi tycker att det det är rimligt att man ska utvisas för exempelvis grov stöld. Kommer man till Sverige ska man följa svenska regler, annars finns det ingen plats här.

Moderaternas Johan Forsell. Bild:TT

Johan Forsell är besviken på regeringens agerande, och kallar det för "passivitet". Han menar också att regeringen inte tar den här frågan på allvar.

– Det finns allvarliga fall av misshandel och kvinnofridskränkning där man inte tagit upp frågan om utvisning. Det tycker jag är fel, Det är inte att ta ansvar för den otrygghet som många människor känner. Det är vårt ansvar som politiker att rätta till det, säger Forsell till Nyheter24.

Justiteminister Morgan Johansson har valt att inte kommentera, utan hänvisar till det skriftliga svar han givit Forsell.

Håller du med Forsell?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela