Torsdag 24 Jun
Stockholm

Hälsoministerns uppmaning: Ha mer högljutt sex

1 av 2
2 av 2

En sömnlös väljare ville att folkhälsoministern Gabriel Wikström skulle förbjuda sex efter 22. Men ministerns svar blev inte vad han hade hoppats på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla har väl någon gång varit med om att grannarna haft det lite väl kul i sänghalmen, och att detta gjort att man känner sig lite störd. Och alla har väl någon gång tänkt att det borde vara olagligt att ha massa högljutt sex sent på kvällen?

Men när twittraren Samuel hörde av sig till folkhälsoministern Gabriel Wikström och tyckte att ”ekivoka övningar” efter klockan 22 borde föbjudas, då blev det tvärnej.

– Sex är kul och bra för välbefinnandet och därmed folkhälsan. Folk måste ha mer sex och inte mindre och jag är rädd att utvecklingen går åt fel håll, säger Wikström till Nyheter24.

Han menar att folk kanske inte prioriterar sina sexliv tillräckligt mycket på grund av stress, och att det är något negativt. Ett sätt att lösa det kan vara att politiker vågar prata mer om sex som något njutningsfullt och kul och något man mår bra av. Och om grannarna är för högljudda får man helt enkelt stå ut.

– Folk har förmodligen mindre sex än vad de borde ha. En anledning är att man har stressiga liv. Då kan efter 22 vara den enda tiden på dygnet man faktiskt hinner ha sex. Då får grannarna ha förståelse.

Håller du med Wikström?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela