Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lugn! Sommarlovet kommer inte att försvinna

Nyheter | 30/03/2016 15:38

Har du gått runt och oroat dig över att det långa sommarlovet kommer att avskaffas? Lugn, nu bekräftar utbildningsminister Gustav Fridolin att sommarlovet stannar.

Sommarlovet stannar. Det berättar utbildningsminister Gustav Fridolin i dag för Nyheter24. De senaste dagarna har en het debatt blossat upp efter att Moderaterna i Stockholm föreslagit att införa tre terminer i skolan och därmed förkorta sommarlovet ordentligt.

Senast igår sa Moderaternas skolpolitiske talesperson Camilla Waltersson Grönwall till Nyheter24 att man vill utreda treterminssystem.

– Korta uppehåll gynnar inlärning och vi har ett långt, extremt långt, sommarlov, sa Waltersson Grönwall till Nyheter24 då.

Även om Gustav Fridolin anser att sommarlovet är en rest från det gamla bondesamhället så tycker han ändå att sommarlovet ska stanna. Däremot vill han satsa mer på sommarskola för de elever som presterar sämre.

– När man gör förändringar ska man så klart börja med de förändringarna som man vet har starkt forskningsstöd. Då är lovskola och att inrikta sig på de eleverna som verkligen behöver mer tid mycket mer effektivt, säger Fridolin i en exklusiv intervju med Nyheter24.

Så sommarlovet stannar?

– Ja. Jag sitter inte i Nyheter24 och lovar bort sommarlovet.

Borde sommarlovet vara kortare?