Lördag 16 Okt
Stockholm

M plockar tillbaka väljare från SD – och S har rekordlåga siffror

Sverigedemokraternas väljare går nu över till M.
1 av 3
Sverigedemokraternas väljare går nu över till M. Foto: Montage/TT
Alliansen leder senaste barometer-mätningen.
2 av 3
Alliansen leder senaste barometer-mätningen. Foto: TT
SD är nu nere på 15,5 procent.
3 av 3
SD är nu nere på 15,5 procent. Foto: TT

Moderaterna når nya toppsiffror men siffrorna fortsätter sjunka för Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Moderaterna når nya toppsiffror – 28 procent vilket är den högsta för partiet på tre år. Allt fler går från Sverigedemokraterna, som nu ligger på 15,5 procent, till Moderaterna. Detta visar Expressens och Demoskops väljarbarometer för april.

– Det är ett intressant mönster eftersom de utgör en grupp där moderaterna tidigare har gjort stora förluster till Sverigedemokraterna. Rörelsen ser nu ut att ha svängt i motsatt riktning. Partiets kursomläggning i migrationspolitiken är troligen en central faktor, säger Demoskops chef för opinionsanalys Peter Santesson till Expressen.

Barometern visar att Moderaterna är 2,5 procentenheter större än Socialdemokraterna, vars siffror fortsätter att sjunka. De är nu nere på 25,5 procent.

Mätningen visar en siffra som jag inte är nöjd med, däremot känner jag ett stort stod för vår riktning framåt. Det går bra för tillväxten i Sverige och sedan valet har 80 000 fler människor kommit i arbete, men det har delvis överskuggats av migrationsfrågorna, säger partiets partisekreterare Carin Jämtin.

– Löfven leder Sverige åt fel håll. Sverige behöver ett brett, ansvarstagande och reforminriktat parti och väljarna ser inte detta i S, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé.

– En bra mätning är inget valresultat. Moderaterna och Alliansen behöver fler väljare i nästa val för att bli en naturlig regeringsbildare, konstaterar han i Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela