Yasri Khan (Mp) skakade inte hand med en kvinnlig reporter eftersom han ansåg det vara för "intimt". Moderaten Hanif Bali tycker det påminner om extremister och islamister.
1 av 3
Yasri Khan (Mp) skakade inte hand med en kvinnlig reporter eftersom han ansåg det vara för "intimt". Moderaten Hanif Bali tycker det påminner om extremister och islamister. - Foto: Faksimil TV4 / Moderaterna
Yasri Khan i intervjuen med TV4.
2 av 3
Yasri Khan i intervjuen med TV4. - Foto: Faksimil TV4
Moderaternas Hanif Bali.
3 av 3
Moderaternas Hanif Bali. - Foto: Moderaterna

Hanif Bali sågar MP-toppen: "Hur länge ska vi behöva fly från islamister?"

Miljöpartisten vägrade ta en kvinnlig reporter i hand i samband med en intervju. Hanif Bali ser likheter mellan MP:arens beteende och extremister.


Under tisdagskvällen uppmärksammades att Miljöpartisten Yasri Khan, kandidat till partistyrelsen och ordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, vägrade ta en reporter i hand.

Det var TV4:s Ann Tiberg som skulle göra en intervju när MP-representanten inte ville skaka hand eftersom "fysisk beröring med det motsatta könet anses vara väldigt, väldigt intimt".

Reaktionerna har varit starka och en som kritiserar Miljöpartiet hårt är Moderaternas Hanif Bali.

– Det är häpnadsväckande att vi 2016 har en lång diskussion om jämställdhet och feminism men Miljöpartiet har en kandidat till partistyrelsen som inte vill ta en kvinna i handen, säger Bali till Nyheter24 och fortsätter:

– Är det meningen att vi ska tro att om den personen vore chef någonstans skulle han behandla alla lika? Hur ska Miljöpartiet med trovärdighet kunna kräva att till exempel bolagstyrelser kan vara jämställda?

Bali har bakgrund i Iran och nu ser han likheter mellan Yasri Khans beteende och det hos extremister och islamister. Han menar att det började med att män inte tog kvinnor i hand, fortsatte med att att kvinnor skulle ha slöja och att män och kvinnor inte fick umgås.

– Jag känner igen beteendet från extremister och islamister som man har haft att göra med. Det började så här 1980 i Iran och 1988 peakade det med att halva min släkt avrättades av sådana här människor. Det började med små sedlighetsregler. Nu säger jag inte att Yasri vill avrätta människor, men man ska vara försiktig med såna här krafter, säger Bali och fortsätter:

– Någonstans känner man väl att hur länge ska vi behöva fly från islamister. Jag trodde att väl i Sverige är man fredad från sådant.

/
/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.