Klippet från riksdagen sprids ordentligt.
1 av 3
Klippet från riksdagen sprids ordentligt.
Det hettade till ordentligt.
2 av 3
Det hettade till ordentligt. - Foto: TT
"Ett parti med företrädare som springer runt på stan med järnrör och kallar kvinnor för horor ska inte läsa upp mig om demokrati"
3 av 3
"Ett parti med företrädare som springer runt på stan med järnrör och kallar kvinnor för horor ska inte läsa upp mig om demokrati" - Foto: Pontus Lundahl/TT

Löfvens sågning av SD-Karlsson – en supersuccé

I går läxade Stefan Löfven upp Sverigedemokraternas Mattias Karlsson i riksdagen. Nu gör klippet viral succé.


I går gjorde Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson sitt bästa för att föreläsa om demokratisyn för statsminister Stefan Löfven. Då lackade Löfven fullständigt och gick till motangrepp.

– Här har vi ett parti vars företrädare sprungit runt på Stockholms gator med järnrör och kallat unga kvinnor för horor, vars företrädare ställer sig bredvid Waffen SS officierare, vars företrädare säger att media är ett hot mot nationen. Då står du och läxar up mig om demokrati, det är oacceptabelt, röt Löfven.

Talet blev snabbt en stor snackis, och många berömde statsministerns hårda ton. Och nu har ett klipp som visar händelsen gått superviralt.

En av sajterna som lagt upp klippet på Facebook, "Inte Rasist men...", har fått ordentlig spridning på sitt klipp. I skrivande stund har det delats 11 500 gånger och har över en miljon visningar. Just nu är klippet det mest tittade på Facebook i Sverige.

Lägg framför allt märke till socialförsäkringsminister Annika Strandhälls reaktion när Löfven går till attack!


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du delat klippet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.