Anna Kelemen
Anna Kelemens sms får nu hård kritik. - Foto: Miljöpartiet/Faksimil Facebook

MP-politikerns sms till journalisten: "Är du dum i huvudet?"

När en journalist skickade ett sms till miljöpartisten Anna Kelemen och frågade om hon hade tid att prata blev svaret minst sagt otrevligt. Men det slutar inte där – hon lade nämligen upp svaret på Facebook. Kritiken låter inte vänta på sig.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det verkar inte sluta storma kring Miljöpartiet. Efter de senaste veckornas skandaler med bostadsministern Mehmet Kaplans avgång och anklagelser om extrema islamister inom partiet är det nu dags igen.

Miljöpartisten Anna Kelemen, ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i vård- och omsorgsnämnden för Miljöpartiet i Lidköping, verkar inte tycka om journalister speciellt mycket.

När hon under söndagen fick ett sms från journalisten John Granlund på Aftonbladet svarade hon "Är du dum i huvudet?".

Hon nöjde sig inte med det, utan valde sedan att lägga upp sitt svar på Facebook. Hon påstår att hon "försökte vara artig och neutral" men att "det går tyvärr inte"

John Granlund twittrade om händelsen.

Efter att nyheten om politikers agerande spridits, hörde en journalist från Metro av sig – och även hen blev uthängd på Kelemens Facebook.

Nu väller kritiken in mot miljöpartisten.

Regionfullmäktiges ordförande för MP i Västra Götaland Joakim Larsson skriver på Twitter att han tar avstånd från Kelemens agerande.

När Nyheter24 når Miljöpartiets pressekreterare hänvisar han till Larssons tweet.

Nyheter24 har sökt Anna Kelemen utan framgång.

SMS
/