David Batra om skämten om Anna: "Fattar vad jag håller på med"

- 19/05/2016, 09:15 -
Nu berättar David Batra om hur det är att vara gift med partiledaren.
1 av 3

Nu berättar David Batra om hur det är att vara gift med partiledaren.

tt bild

Stel stämning?
2 av 3

Stel stämning?

TT bild

Nä, det funkar tydligen bra.
3 av 3

Nä, det funkar tydligen bra.

tt bild

Hur funkar det egentligen att vara en av Sveriges mest kända komiker OCH gift med en partiledare? Nu berättar David Batra om skämten om frugan.

David Batra är en av Sveriges mest omtyckta och folkkära komiker. Men de senaste åren är det hans fru, Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra som fått det mesta rampljuset. Och nu berättar han i Framgångspodden om hur det funkar att vara gift med en person som mycket väl kommer kunna bli Sveriges nästa statsminister.

David Batra berättade att han länge kunde skämta om sitt äktenskap, men när Anna Kinberg Batra blev allt mer känd blev det svårare.

– Jag skämtade om att vara gift och relationer och sa ”min fru”, men fram tills dess tänkte alla bara på vilken kvinna som helst. Helt plötsligt blev det inte så längre, utan folk tänkte ”bing”, det är ju hon! Nu handlade det helt plötsligt inte om en fru längre, utan om en politiker, säger David Batra i Framgångspodden, skriver Aftonbladet.

Bild:TT

Han säger också att han länge försökte undvika skämt om sin bättre hälft, men att han nu känner att det inte går att undvika.

– Det blir som elefanten i rummet-känsla annars. Folk kanske viskar till varandra ”han är ju gift med henne, kommer han säga något om det”.

– Som tur är känner jag att jag hållit på så pass länge och är känd som komiker. Jag har haft turen att bygga upp en stor publik som fattar vad jag håller på med, så det känner jag mig trygg med, säger han i ”Framgångspodden”, skriver Aftonbladet.

Anna och David har varit gifta sedan 2002. De träffades på en fest där, enligt HD, de andra festdeltagarna häpnades av att de båda inte kunde sluta prata med varandra.

Bildkälla