Alliansledarna besökte Husby i dag.
1 av 4
Alliansledarna besökte Husby i dag. - Foto: tt bild/twitter
Där presenterade de flera nya förslag
2 av 4
Där presenterade de flera nya förslag - Foto: tt bild
3 av 4
- Foto: tt bild
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Alliansen: Skärp straffen för stenkastning mot blåljuspersonal

Nu vill alliansledarna har hårdare tag mot brottligheten – i dag presenterade de flera nya förslag.


Efter den senaste tidens attacker mot blåljuspersonal i utsatta områden kommer nu Alliansen med ett gemensamt förslag på hur man ska ta itu med brottsligheten.

Och precis som Moderaterna presenterade i helgen så kommer straffen för våld mot blåljuspersonal att skärpas, om Alliansen vinner nästa val. Brott av den typen kommer nu ge minst sex månaders fängelse. Straffen ska också skärpas för till exempel stenkastning och hindrande av utryckning.

Dessutom vill man anställa minst 2000 fler poliser fram till 2020, och utöka anslagen till polisen för att kunna anställa mer civilpersonal.

Förslaget presenterades när Alliansledarna Jan Björklund, Anna Kinberg Batra, Ebba Busch Thor och Annie Lööf i dag besökte Husby, ett av de områden som ses som extra utsatta.

/
/
Relaterat
Är det här bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

Dödssiffran stiger efter fabriksbrand

Dödssiffran har fortsatt stiga efter branden på en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Totalt har nio personer omkommit efter att ytterligare två personer bekräftats döda. Fyra av de döda ska vara brandmän.

Lyxklock-vd: Schweiz behöver en till storbank

Schweiz är i behov av ytterligare en storbank. Det anser Nick Hayek, vd för Swatch, världens största tillverkare av armbandsur.

Spara hundralappar varje vecka – med enkla knepet: "Tid är pengar"

Det råder ett tufft ekonomiskt klimat i Sverige för tillfället. Nyheter24 har pratat med ekonomibloggaren Sandra Karlsson om knepen du måste känna till och som hjälper dig att spara hundralappar varje vecka.

Jorden trycktes in på Burger King – fortsatt fara

1 timme sedan
Det är fortsatt farligt i området utanför Stenungsund där lerskredet gick natten mot lördag. Kravallstaket har satts upp för att hålla obehöriga borta. Men inte heller personal på plats får röra sig fritt.

Inga toppolitiker mötte Zelenskyj i Polen

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj träffade inga toppolitiker under sin mellanlandning i Polen på väg hem från sin resa till USA och Kanada. Det ses som ännu ett tecken på de ansträngda relationerna länderna emellan på grund av spannmålstvisten, rapporterar The Guardian.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.