Richard Jomshof menar att västvärlden är naiv.
1 av 3
Richard Jomshof menar att västvärlden är naiv. - Foto: TT
Ser man inte faran är man antingen islamist själv eller naiv, menar Jomshof.
2 av 3
Ser man inte faran är man antingen islamist själv eller naiv, menar Jomshof. - Foto: TT
Roger Scruton.
3 av 3
Roger Scruton. - Foto: wikimedia commons

SD-toppen jämför islam med nazism: "Vi förstår inte vad som håller på att hända"

Det finns likheter med hur folk ser på islam nu och hur man såg på nazismen när den växte fram. Det menar SD:s partisekreterare Richard Jomshof.


När Sverigedemokraterna har konferens i Västerås är den brittiske kontroversielle tänkaren Roger Scruton det stora dragplåstret. Scruton, som länge pratat om islamisering och faran med EU, gillas skarpt av SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

– Jag var en av dem som röstade ja till EU. Jag idiotförklarade hela min bekantskapskrets. Men genom åren har jag blivit allt mer kritisk till EU. Scruton lyfter det på ett väldigt bra sätt, han är skärpt och intelligent. Jag är glad att han vågar prata om islamisering och om EU, säger Richard Jomshof till Nyheter24.

Scruton målar upp en mörk bild av framtiden. Bland annat har han skrivit att EU kommer att falla samma som Sovjetunionen – och att det maktvakuum som uppstår kan fyllas av islam. Och Jomshof håller med om att islam är ett stort hot mot samhället.

– Ser man inte islamiseringen som ett hot, då är man ganska korkad. Det är bara att titta på hur den muslimska världen ser ut. Ser man inte problemen är man antingen islamist själv eller väldigt naiv, säger Jomshof, och fortsätter:

– Det finns likheter med hur det såg ut när nazismen och fascismen växte fram. När det gäller islam förstår man inte vad som håller på att hända. Då fanns det många som varnade för hur det skulle gå. Andra tittade på Tyskland och sa "han har ändå fått ordning på det". Samma sätt att tänka genomsyrar sättet man pratar om islam, även om det inte är exakt samma sak, säger Jomshof till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Jomshof?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.