Richard Jomshof menar att västvärlden är naiv.
1 av 3
Richard Jomshof menar att västvärlden är naiv. - Foto: TT
Ser man inte faran är man antingen islamist själv eller naiv, menar Jomshof.
2 av 3
Ser man inte faran är man antingen islamist själv eller naiv, menar Jomshof. - Foto: TT
Roger Scruton.
3 av 3
Roger Scruton. - Foto: wikimedia commons

SD-toppen jämför islam med nazism: "Vi förstår inte vad som håller på att hända"

Det finns likheter med hur folk ser på islam nu och hur man såg på nazismen när den växte fram. Det menar SD:s partisekreterare Richard Jomshof.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

När Sverigedemokraterna har konferens i Västerås är den brittiske kontroversielle tänkaren Roger Scruton det stora dragplåstret. Scruton, som länge pratat om islamisering och faran med EU, gillas skarpt av SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

– Jag var en av dem som röstade ja till EU. Jag idiotförklarade hela min bekantskapskrets. Men genom åren har jag blivit allt mer kritisk till EU. Scruton lyfter det på ett väldigt bra sätt, han är skärpt och intelligent. Jag är glad att han vågar prata om islamisering och om EU, säger Richard Jomshof till Nyheter24.

Scruton målar upp en mörk bild av framtiden. Bland annat har han skrivit att EU kommer att falla samma som Sovjetunionen – och att det maktvakuum som uppstår kan fyllas av islam. Och Jomshof håller med om att islam är ett stort hot mot samhället.

– Ser man inte islamiseringen som ett hot, då är man ganska korkad. Det är bara att titta på hur den muslimska världen ser ut. Ser man inte problemen är man antingen islamist själv eller väldigt naiv, säger Jomshof, och fortsätter:

– Det finns likheter med hur det såg ut när nazismen och fascismen växte fram. När det gäller islam förstår man inte vad som håller på att hända. Då fanns det många som varnade för hur det skulle gå. Andra tittade på Tyskland och sa "han har ändå fått ordning på det". Samma sätt att tänka genomsyrar sättet man pratar om islam, även om det inte är exakt samma sak, säger Jomshof till Nyheter24.

/
/
/
Håller du med Jomshof?
Tack för din röst!