Torsdag 22 Apr
Stockholm

SD-politikerna tokhånas och sågas – av de egna topparna

Matin Kinnunen sågar Kristina Winberg i interna mejl.
1 av 4
Matin Kinnunen sågar Kristina Winberg i interna mejl. Foto: TT
Det fanns en stor frustration över Winbergs förmåga att debattera.
2 av 4
Det fanns en stor frustration över Winbergs förmåga att debattera. Foto: TT
Kristina Winberg valdes in i EU-parlamentet 2014.
3 av 4
Kristina Winberg valdes in i EU-parlamentet 2014. Foto: TT
Wiiiie
4 av 4
Wiiiie. Foto: TT

Det känns inte riktigt som att det är superbra stämning i Sverigedemokraterna. Nu avslöjas mejl där EU-politikerna sågas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De brukar kalla sig själv den "Sverigevänliga" rörelsen. Men allt mer börjar tyda på att det är ett ganska ovänligt gäng som styr Sverigedemokraterna.

Tidigare i år avslöjade Expressen interna mejl där kvinnor inom Sverigedemokraterna som uppmärksammat sexuella trakasserier inom partiet blivit hånade och grovt ifrågasatta.

Och nu avslöjas fler mejl där det snackas skit om höga företrädare. Den här gången är det politikerna i EU-parlamentet, Peter Lundgren och Kristina Winberg som hamnat i skottgluggen.

2014 skrev partiets jurist Johan Larsson i ett mejl att Lundgren var en ”tok” som ”borde tas i örat” eftersom han hotade att lämna SD och sitta i EU-parlamentet som politisk vilde, skriver Expressen.

Men mest skit får Kristina Winberg. I ett flertal mejl mellan Martin Kinnunen, som skulle medieträna Winberg inför EU-valet, och partiledningen lackar Kinnunen ur flera gånger.

”Efter gårdagens debatt så är min slutsats att vi inte kommer att lyckas få upp henne på rimlig nivå innan valdagen. Hon räcker inte till och det är kanske inte hopplöst (men nästan) att träna henne då hon i alla fall inte har förmågan att använda sig av kunskaperna såvida hon inte får rena straffsparkar”, skriver Kinnunen i ett mejl till partiledningen efter att Winberg debatterat mot Marit Paulsen i SVT:s Agenda, skriver Expressen.

Kinnunen menade också att Winberg inte kunde ta egna initiativ och att hon inte förstod partiets grundläggande ideologi.

"Jag kan inte komma in från ingenstans och prestera jättebra"

– Det här var ju väldigt nytt för mig. Det är klart att jag kan inte komma in från ingenstans och prestera jättebra. Jag hoppas att Martin Kinnunen är nöjd med mitt jobb jag utför i dag och hur jag hanterar media. Jag tycker att han kan se på mig att jag utvecklats väldigt mycket, säger Winberg till Expressen.

Kristina Winberg gjorde sig känd som en vass debattör efter bland annat det här haveriet i SVT:s Gomorron Sverige.


Kommentera
Kopiera länk
Dela