Fredag 16 Apr
Stockholm

Emily köpte studentmössa trots att hon inte tagit studenten – här hyllas hon av ministern

Många har berörts av Emily Falchenbergs långa väg mot examen. Men hon hade inte räknat med en grattishälsning från gymnasieminister Aida Hadzialic.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckan pratade Nyheter24 om Emily Falchenberg, som efter flera års studier äntligen lyckats ta examen som undersköterska. För att fira köpte Emily en studentmössa, trots att hon inte tagit studenten.

– Det är som att gå ut gymnasiet, bara sex år senare och bara att man inte har bal och fest. Men det är samma betyg som man har där med samma kurser, så jag har fått betygen och tagit studenten utan allt tjohej bara, sa hon till Nyheter24 då.

Hennes kamp för att ta sin examen har sedan dess hyllats av tusentals. Och stämmer gymnasieminister Aida Hadzialic in i hyllningskören.

– Jag är glad för din skull och jag vill å regeringens vägnar gratulera dig. Du visar varför det är så himla viktigt med ett utbildningssystem utan återvändsgränder. Jag hoppas att fler unga runt om i Sverige ska kunna göra det du gjort. Grattis igen och lycka till, säger Hadzialic i en videohälsning till Emily.

När Nyheter24 ringer upp Emily och berättar om hälsningen har hon svårt att hitta orden.

– Oj vad fint, vad rörd jag blir! Det är jättefint, jag är mållös. Jag börjar grina nu, säger Emily med ett skratt. Hon säger också att reaktionerna hon fått har varit fantastiska.

– Jag var orolig över att folk inte skulle tycka att jag förtjänade det men 95 procent av allihopa, om inte mer, har varit så stöttande och tyckt att mina inlägg varit så inspirerade för dem så att de vågar fortsätta sina studier också, säger Emily till Nyheter24.

Och till ministern har hon en speciell hälsning.

– Tusen, tusen tack till dig Aida Hadzialic för dina fantastiskt varma ord. Jag blir så rörd utav din hälsning och jag bugar och bockar.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela