Stockholm

Två våldsamma personer tog sig förbi vakter på Rosenbad

1 av 2
2 av 2
. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Enligt uppgifter ska vakter ha utsatts för våld.


Två våldsamma personer ska på morgonen ha tagit sig förbi skyddsvakter vid regeringsbyggnaden Rosenbad. Vakterna ska ha utsatts för våld, det är dock oklart om någon har skadats.

Enligt Aftonbladet ska larmet ha gått vid 10:20-tiden. Två personer ska ha gripits för våld mot tjänsteman, och enligt uppgifter till Aftonbladet ska någon hängt en banderoll från taket med texten "Vi låter kolet ligga".

– Det befinner sig fortfarande ett antal personer på taket och vi för en dialog med dem. Vi vet inte om de tillhör en viss organisation eller inte, säger Towe Hägg, vid polisens ledningscentral i Stockholm, till Nyheter24.

"Personerna kom inte in i byggnaden men lyckades ta sig upp på skärmtaket vid entrén. Det har alltså inte varit några obehöriga personer inne i Rosenbad. Polisen tillkallades och personerna greps då", skriver Cajsa Holm, Presskommunikatör Regeringskansliet, i ett mejl till Nyheter24.

– Två aktivister har lyckats ta sig upp med en banderoll. Det är jättetråkigt om någon har skadats. VI använder inte våld men inga aktivister har medvetet försökt skada någon, säger aktivisten Emma Örn till Nyheter24. Hon menar också att aktionen har planerats i över en vecka.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.