1 av 4
- Foto: TT
2 av 4
- Foto: TT
3 av 4
- Foto: TT
I vissa områden möts blåljuspersonal av stenkastning.
4 av 4
I vissa områden möts blåljuspersonal av stenkastning. - Foto: TT

Ebba Busch Thor: "Regeringen sviker människor i utsatta områden"

Kristdemokraterna vill se fler alternativa vapen och fler poliser. Det ska stoppa hot och våld mot blåljuspersonal.


Polis, ambulans och räddningstjänst har problem att komma fram på vissa platser i Sverige. Det finns utsatta områden där blåljuspersonalen inte kan utföra sitt jobb, i stället möts de av stenkastning.

I en intervju med Nyheter24 berättar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hur partiet vill stoppa hot och våld mot blåljuspersonal.

Förslagen handlar om att låta polisen använda alternativa vapen som gummikulor, vattenkanon och elpistol när det behövs. Partiet vill också se fler poliser på plats i områdena.

Bildkälla: TT

– Ska man kunna göra ett gott jobb i bostadsområden måste man vara på plats. Därför föreslår vi fotpatrullerande områdespoliser för att bygga relationer och vinna respekt. Vi har föreslagit 2 600 fler polisanställda som är en viktig del i det här, säger Busch Thor till Nyheter24.

– Jag tror att det behövs alla de här delarna med fotpatrullerande områdespolis, fler polisanställda, fler alternativa vapen och vi ska skräpa straffen för våld mot tjänsteman.

KD-ledaren är inte nöjd med regeringens arbete för att stoppa hot och våld mot blåljuspersonal.

– Jag tycker man sviker människorna som bor i de här områdena. Det behövs en långsiktig satsning på polisen och en tydligare markering från polisen att grundläggande värden som frihet och jämlikhet ska gälla överallt. Vi får inte låta andra krafter ta över, det är en fråga som regeringen inte lyfter alls anser jag, säger Ebba Busch Thor till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Ebba Busch Thor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.