1 av 3
- Foto: TT / TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Björklund om festival-övergreppen: Föräldrar måste tala med sina söner

Om övergreppen ska stoppas måste föräldrarna prata med sina söner, det menar Liberalernas partiledare Jan Björklund.


Almedalsveckan är igång och första dagen ut är Liberalerna i centrum. Samma dag har nyheten om att 30 anmälningar om sexuella övergrepp kommit in i samband med festivalen Putte i Parken.


När Liberalernas partiledare Jan Björklund blir intervjuad i P4 Sveriges Radio får han frågan om hur övergreppen ska stoppas.

– Det går säkert att argumentera för att det här har förekommit i alla tider men det är ingen ursäkt utan vi måste sätta stopp för det. I enskilda fall handlar det om att det anmäls och att polisen tar det på allvar och inte ser mellan fingrar, säger Björklund som själv är pappa till två pojkar.

– Föräldrar måste tala med sina söner naturligtvis, mina barn är inte i den åldern än, och överhuvudtaget måste man hela tiden tala om hur man behandlar sina medmänniskor och relationer mellan pojkar och flickor, säger han.

/
/
/
Relaterat
Behöver föräldrar ta mer ansvar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Erdogan träffar Azerbajdzjans president

Nasa redo för rymdkapselns hemkomst

En mer än sju år lång resa kan ta slut på söndagen, då en rymdkapsel från Nasa är tänkt att landa i Utahs öken. I lasten finns de största mängder asteroidprover som hittills har samlats in.

Iran: Sverige måste agera mot koranbränningar

Iran kräver att Sverige agerar mot koranbränningarna för att det ska bli aktuellt att länderna återupprättar ambassadörsutbyte. Dessutom vill Iran att Sverige släpper den livstidsdömde iraniern Hamid Noury.

Man stångad till döds av tjur

En man i Spanien avled efter att ha blivit stångad av en tjur i Pobla de Farnals i Valencia. Enligt radiokanalen Cadena Ser skedde olyckan under lördagskvällen i samband med en lokal festival.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

"Östersund, singelolycka på E14 vid trafikplats Lugnvik södra.", skriver polisen på sin hemsida.

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

1 timme sedan
En av Sveriges och världens bästa hockeyspelare genom tiderna heter Peter Forsberg. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen från Örnsköldsvik.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.