1 av 3
- Foto: TT / TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Björklund om festival-övergreppen: Föräldrar måste tala med sina söner

Om övergreppen ska stoppas måste föräldrarna prata med sina söner, det menar Liberalernas partiledare Jan Björklund.


Almedalsveckan är igång och första dagen ut är Liberalerna i centrum. Samma dag har nyheten om att 30 anmälningar om sexuella övergrepp kommit in i samband med festivalen Putte i Parken.


När Liberalernas partiledare Jan Björklund blir intervjuad i P4 Sveriges Radio får han frågan om hur övergreppen ska stoppas.

– Det går säkert att argumentera för att det här har förekommit i alla tider men det är ingen ursäkt utan vi måste sätta stopp för det. I enskilda fall handlar det om att det anmäls och att polisen tar det på allvar och inte ser mellan fingrar, säger Björklund som själv är pappa till två pojkar.

– Föräldrar måste tala med sina söner naturligtvis, mina barn är inte i den åldern än, och överhuvudtaget måste man hela tiden tala om hur man behandlar sina medmänniskor och relationer mellan pojkar och flickor, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Behöver föräldrar ta mer ansvar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.