Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björklund om festival-övergreppen: Föräldrar måste tala med sina söner

- 03/07/2016, 14:51
1 av 3

TT / TT

2 av 3

TT

3 av 3

TT

Om övergreppen ska stoppas måste föräldrarna prata med sina söner, det menar Liberalernas partiledare Jan Björklund.

Almedalsveckan är igång och första dagen ut är Liberalerna i centrum. Samma dag har nyheten om att 30 anmälningar om sexuella övergrepp kommit in i samband med festivalen Putte i Parken.


När Liberalernas partiledare Jan Björklund blir intervjuad i P4 Sveriges Radio får han frågan om hur övergreppen ska stoppas.

– Det går säkert att argumentera för att det här har förekommit i alla tider men det är ingen ursäkt utan vi måste sätta stopp för det. I enskilda fall handlar det om att det anmäls och att polisen tar det på allvar och inte ser mellan fingrar, säger Björklund som själv är pappa till två pojkar.

– Föräldrar måste tala med sina söner naturligtvis, mina barn är inte i den åldern än, och överhuvudtaget måste man hela tiden tala om hur man behandlar sina medmänniskor och relationer mellan pojkar och flickor, säger han.

Behöver föräldrar ta mer ansvar?