1 av 2
- Foto: TT / Nyheter24
2 av 2
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

SD-kvinnors nya kampanj: "Riktiga män tafsar inte"

SD gillar inte polisens armbandskampanj. Därför har de skapat egna armband.


Tidigare under sommaren lanserade polisen en kampanj. Den skulle uppmärksamma problemet med män som tafsar på kvinnor genom bland annat armband. Det här möttes av mycket kritik.

Bland annat har Sverigedemokraterna sågat kampanjen och polischefen Dan Eliassonmed egna armband. Sverigedemokraternas kvinnoförbund har hakat på och har skapat ett rosa armband som svar till polisens kampanj.

– Det kan inte vara rimligt att kvinnor ska behöva gå runt med armband för att visa att de inte vill bli tafsade på, säger KD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt.

Polischefen Dan Eliasson med polisens tafsa inte-armband. Bildkälla: TT

– Är man en riktig man och har förstått hur samhället fungerar agerar man inte på det sättet i alla fall, kvinnor ska inte behöva känna sig skrämda eller rädda att vara ute.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilket armband skulle du helst ha?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.