1 av 2
- Foto: Nyheter24 / TT / TT
2 av 2
- Foto: Nyheter24 / TT

Utspelet: Moderaterna och KD borde regera tillsammans med SD

SD:s ungdomsförbund vill gärna se en regering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.


Både Kristdemokraterna och Moderaterna vill numera driva en hårdare flyktingpolitik och vissa menar att partierna närmar sig Sverigedemokraterna. SDU, Sverigedemokratiska ungdomsförbundet, vill gärna se en regering som utgörs av de tre partierna efter nästa val.

Tobias Andersson, ordförande i SDU, menar att Alliansen inte skulle klara av att regera utan stöd från Sverigedemokraterna. Han tycker att ett seriösare alternativ vore att Moderaterna, Kristdemokraterna och SD bildade regering.

– Det är dags för Kristdemokraterna och Moderaterna att vara ärliga mot väljarna och säga att "Okej, vi kommer inte få igenom vår politik fullt ut om vi ingår i ett Allianssamarbete", säger Andersson till Nyheter24, och fortsätter:

– De ligger närmre oss nu än de ligger nära Centerpartiet därför tror jag att vi skulle vara ett mer seriöst regeringsunderlag.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den kampanj SDU drivit för att skapa en sämre bild av mångkultur.

/
/
/
/
SDU
Vill du se Sverigedemokraterna i regeringen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

2 timmar sedan

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

2 timmar sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

2 timmar sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

2 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

2 timmar sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

2 timmar sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.