Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Utspelet: Moderaterna och KD borde regera tillsammans med SD

- 07/07/2016, 10:01 -

SD:s ungdomsförbund vill gärna se en regering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Både Kristdemokraterna och Moderaterna vill numera driva en hårdare flyktingpolitik och vissa menar att partierna närmar sig Sverigedemokraterna. SDU, Sverigedemokratiska ungdomsförbundet, vill gärna se en regering som utgörs av de tre partierna efter nästa val.

Tobias Andersson, ordförande i SDU, menar att Alliansen inte skulle klara av att regera utan stöd från Sverigedemokraterna. Han tycker att ett seriösare alternativ vore att Moderaterna, Kristdemokraterna och SD bildade regering.

– Det är dags för Kristdemokraterna och Moderaterna att vara ärliga mot väljarna och säga att "Okej, vi kommer inte få igenom vår politik fullt ut om vi ingår i ett Allianssamarbete", säger Andersson till Nyheter24, och fortsätter:

– De ligger närmre oss nu än de ligger nära Centerpartiet därför tror jag att vi skulle vara ett mer seriöst regeringsunderlag.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den kampanj SDU drivit för att skapa en sämre bild av mångkultur.

Vill du se Sverigedemokraterna i regeringen?