Söndag 16 Maj
Stockholm

Jimmie Åkesson gör sig redo för förortsturné – "Visa att vi bryr oss"

Jimmie Åkesson ska hälsa på förorter under hösten.
1 av 3
Jimmie Åkesson ska hälsa på förorter under hösten. Foto: TT / TT
På så vis ska han ge de som bor där en chans att bli "vanliga svenskar" och visa att SD bryr sig.
2 av 3
På så vis ska han ge de som bor där en chans att bli "vanliga svenskar" och visa att SD bryr sig. Foto: TT
Jimmie Åkesson, partiledaren för SD.
3 av 3
Jimmie Åkesson, partiledaren för SD. Foto: TT

SD:s partiledare planerar att hälsa på svenska förorter under hösten. Bland annat för att ge förortsborna en möjlighet att bli "vanliga svenskar".

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagen är det Sverigedemokraternas dag under Almedalsveckan. Under förmiddagen presenterade partiledaren Jimmie Åkesson en del av partiets nya politik och berättade vad han planerar att göra framöver.

Bland annat kommer han under hösten att ge sig ut på en turné i Sveriges förorter. På så vis vill han visa att SD bryr sig om personerna som bort där.


– Det pratas inte mycket om det, men vi har ganska starkt stöd bland utrikesfödda, sa Åkesson.

– Jag ska faktiskt åka ut och träffa människor som lever i de här områdena, människor från alla möjliga intressen och olika sidor. Inte bara för att bilda mig en egen uppfattning utan för att lyssna och visa att vi bryr oss.

SD-ledaren pratade om att det svenska samhället behöver hålla ihop och att han vill ge alla som har "en ärlig, uppriktig ambition att bli en del av det svenska samhället" en möjlighet att bli det.

– Vi ska ge dem en möjlighet att bli en del av samma gemenskap som jag och vi vanliga svenskar är. Vi måste ge dem den möjligheten och för att de ska tro på det måste man åka dit och berätta det för dem, sa Åkesson.

Gör Jimmie Åkesson rätt?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela