Lördag 8 Maj
Stockholm

Lövin om EU-motståndet: "Livsfarligt"

1 av 2
2 av 2

Miljöpartiets Isabella Lövin debuterade som talare i Almedalen. Och det blev ett tal som skiljde sig från de andra från tidigare i veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredagskvällen var det Miljöpartiets Isabella Lövins tur att hålla sitt första tal från Almedalens stora scen. Och det var ett tal som skiljde sig en hel del från de övriga tal man kunnat höra under veckan.

Tidigare har partiledarna fokat på frågor som integration, brottslighet och utanförskap. Lövin pratade i stället om psykisk ohälsa, konsumtionshets, människor på flykt och om miljö. Hon kritiserade också Brexit-rörelsen och EU-kritiken.

– Jag tror det här är livsfarligt. EU skulle snarare behöva visa rött kort när vissa medlemsländer tummar på rättsstatens principer. EU blir alldeles för lätt en slagpåse för allsköns beskyllningar som leder bort uppmärksamheten från de verkliga problemen, sa Isabella Lövin i sitt tal.

Detta kan ställas i kontrast till att Miljöpartiet länge var ett av Sveriges absolut mest EU-fientliga partier.

Hon lyfte också upp svenska framgångar i sitt tal, och kritiserade de som anser att det går dåligt.

– Många här i Almedalen tävlar om att måla upp Sverige i så dystra färger som möjligt. Den som lyssnar kan lätt få en bild av ett land i djup kris. Men så är det inte, sa Lövin.

Sverigedemokraterna har tidigare krävt en folkomröstning om EU-medlemskapet, läs mer om det här.

Kan du tänka dig rösta på MP?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela