SD vill gå in och rädda Power Big Meet.
1 av 3
SD vill gå in och rädda Power Big Meet. - Foto: TT / TT
Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna.
2 av 3
Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna. - Foto: TT
Arrangören bakom Power Big Meet vill inte arrangera eventet nästa år.
3 av 3
Arrangören bakom Power Big Meet vill inte arrangera eventet nästa år. - Foto: TT

SD-topp om amerikanska bilar på Power Meet: "Svensk kulturyttring"

Arrangören bakom Power Meet har sagt att han tänkte lägga ner. Men SD tycker det är ett så viktigt svenskt evenemang att det vill hjälpa till.


Varje år anordnas en stor bildträff i Västerås: det kända Power Big Meet. Men efter en händelse i samband med årets upplaga blev arrangören rånad på en stor summa pengar och vill därför inte göra om det hela nästa år.

Det tycker Sverigedemokraterna vore alltför sorgligt. Därför går SD Västerås och SD Motor ut och säger att de vill stötta eventet.

– Vi vill visa vårt stöd för Kjelle "Power" som blivit rånad, säger Josef Fransson, ordförande för SD Motor, till Nyheter24.

– Jag tänker inte tjata på honom men har för avsikt att kontakta honom. Vi kan lyfta saker som att ställa upp med volontärer eller köra någon typ av crowdfounding om han inte får täckning från försäkringsbolaget.


Varför är då Power Big Meet så viktigt för SD? Jo, partiet gillar ju traditioner. Vad de ursprungligen kommer ifrån spelar mindre roll.

– Det är ett kulturevent som få event kan matcha, med människor som spenderat många timmar i garaget för att putsa upp bilar, säger Fransson och fortsätter:

– Även om det är amerikanska bilar har det här nästan blivit en svensk kulturyttring för det är så stort här i Sverige. Det är få andra länder som har den här kulturen med jänkbilar.

Nyligen pratade SD om bilar i ett helt annat sammanhang. Då använde partiet en bild på en brinnande bil i Indien för att illustrera vad det menar sker i Sverige.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är amerikanska bilar svensk kultur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.