Söndag 18 Apr
Stockholm

SD-topp om amerikanska bilar på Power Meet: "Svensk kulturyttring"

SD vill gå in och rädda Power Big Meet.
1 av 3
SD vill gå in och rädda Power Big Meet. Foto: TT / TT
Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna.
2 av 3
Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna. Foto: TT
Arrangören bakom Power Big Meet vill inte arrangera eventet nästa år.
3 av 3
Arrangören bakom Power Big Meet vill inte arrangera eventet nästa år. Foto: TT

Arrangören bakom Power Meet har sagt att han tänkte lägga ner. Men SD tycker det är ett så viktigt svenskt evenemang att det vill hjälpa till.

Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Varje år anordnas en stor bildträff i Västerås: det kända Power Big Meet. Men efter en händelse i samband med årets upplaga blev arrangören rånad på en stor summa pengar och vill därför inte göra om det hela nästa år.

Det tycker Sverigedemokraterna vore alltför sorgligt. Därför går SD Västerås och SD Motor ut och säger att de vill stötta eventet.

– Vi vill visa vårt stöd för Kjelle "Power" som blivit rånad, säger Josef Fransson, ordförande för SD Motor, till Nyheter24.

– Jag tänker inte tjata på honom men har för avsikt att kontakta honom. Vi kan lyfta saker som att ställa upp med volontärer eller köra någon typ av crowdfounding om han inte får täckning från försäkringsbolaget.


Varför är då Power Big Meet så viktigt för SD? Jo, partiet gillar ju traditioner. Vad de ursprungligen kommer ifrån spelar mindre roll.

– Det är ett kulturevent som få event kan matcha, med människor som spenderat många timmar i garaget för att putsa upp bilar, säger Fransson och fortsätter:

– Även om det är amerikanska bilar har det här nästan blivit en svensk kulturyttring för det är så stort här i Sverige. Det är få andra länder som har den här kulturen med jänkbilar.

Nyligen pratade SD om bilar i ett helt annat sammanhang. Då använde partiet en bild på en brinnande bil i Indien för att illustrera vad det menar sker i Sverige.

Är amerikanska bilar svensk kultur?
Tack för din röst!
Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela