Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annelie Enochson hotar lämna Kristdemokraterna efter pride

- 09/08/2016, 12:32 -
Ebba Busch Thor gick i årets pride-tåg.
1 av 4

Ebba Busch Thor gick i årets pride-tåg.

TT NYHETSBYRÅN

Men partiprofilen Annelie Enochson är inte nöjd.
2 av 4

Men partiprofilen Annelie Enochson är inte nöjd.

TT NYHETSBYRÅN

Nu hotar hon att sluta rösta på partiet.
3 av 4

Nu hotar hon att sluta rösta på partiet.

TT NYHETSBYRÅN

:(
4 av 4

:(

SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Det här med att uppmärksamma människors lika värde verkar inte riktigt gå hem i Kristdemokraterna.

I våras drog Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor på sig stor uppmärksamhet när hon gjorde klart att hon skulle gå med i pride-paraden i Stockholm.

Och jo då, när Stockholm färgades i regnbågens färger så fanns KD-ledaren där tillsammans med flera andra toppar inom partiet. Men alla verkar inte vara speciellt glada över tilltaget. Nu hotar en av partiets profiler att sluta rösta på KD. Det är Annelie Enochson, före detta riksdagsledamot för partiet, som funderar på att överge partiet.

Ebba Busch Thor i pride-paraden.

– Jag står bakom KD för att jag står bakom vår ideologi. Men HBTQ-rörelsens ideologi stämmer inte överens med KD:s. Det har inget att göra med allas lika värde, för det har vi stått för för sedan dag ett, säger Enochson till Svenska Dagbladet.

När Ebba Busch Thor sa att hon skulle delta i paraden använde hon terrorattackerna i Orlando, där 49 människor dödades på en nattklubb, som en stark anledning. Enochson säger att hon också känner solidaritet med offren, men att hon kan ha dåliga rådgivare.

Annelie Enochson.

– Vem känner inte solidaritet med Orlando? Men Ebba Busch Thor har varit väldigt självsäker i sitt beslut, och jag vet inte om det beror på dåliga rådgivare eller vad det berott på. Stämningen i partiet är självklart inte bra, säger Annelie Enochson till SvD.

Kan man gilla Pride och vara Kristdemokrat samtidigt?