Det kan kosta riktigt mycket att ta körkort.
1 av 4
Det kan kosta riktigt mycket att ta körkort. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Och många jobb kräver att du ska kunna köra bil.
2 av 4
Och många jobb kräver att du ska kunna köra bil. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu ska det enligt uppgift utredas om det är en bra idé att låta folk som vill ta körkort bekosta det med CSN-lån.
3 av 4
Nu ska det enligt uppgift utredas om det är en bra idé att låta folk som vill ta körkort bekosta det med CSN-lån. - Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Snart kan det bli lättare att bekosta körkortet – kan betalas med CSN-lån

Som du säkert vet är det riktigt dyrt att ta körkort – till och med så dyrt att inte alla har råd.


Snart kan du kanske betala körkortslektioner med lån från CSN. Nyheter24 har tidigare skrivit om Vänsterpartiets förslag som nu är ett steg närmare att bli verklighet, skriver Dagens Nyheter. Vänsterpartiet har drivit budgetförhandlingar tillsammans med regeringen, och nu ska man sätta igång en utredning för att se vilka möjligheter som finns för förslaget. Och förhoppningarna är att man ska kunna införa CSN-lån för körkort redan den här mandatperioden (som ju pågår fram till första november 2018).

ovningskoraTT Bild

– Eftersom det är så dyrt att ta körkort är det många idag som inte har råd. Det gör att man stängs ute från jobb efter jobb bara för att man inte har pengarna. Därför har vi föreslagit att man ska kunna ta CSN-lån för körkortsutbildningen. Jag är glad att vi nu har fått med oss regeringen på att det ska införas före nästa val, skriver Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt på partiets hemsida enligt DN.

Statsminister Stefan Löfven har tidigare pratat positivt om lösningen med CSN för körkort.

– Körkort ska inte vara en klassfråga. Därför kommer vi göra det möjligt för den som har klarat gymnasiet att också låna från CSN för att ta sitt körkort, sa Löfven i sitt sommartal 2014.

/
CSN
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!