Hur blev det här?
1 av 2
Hur blev det här? - Foto: Faksimil KD Facebook / TT
Så här ser det ut på KD:s Facebooksida.
2 av 2
Så här ser det ut på KD:s Facebooksida. - Foto: Faksimil KD Facebook

KD gör samma tabbe som SD – bilbränderna är inte svenska

Det där med bilder är lite krångligt. Det har både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna bevisat nu.


Det pågår en debatt om problemet med bilbränder i vissa områden i Sverige. Nästan alla partier har sagt sitt om det här och under politikerveckan i Almedalen under sommaren lyckades Sverigedemokraterna få mycket uppmärksamhet i frågan. Men kanske inte av den anledningen de hoppades.

Partiet använde en bild från Indien för att illustrera problem i förorter i Sverige. (Vilket ledde till många roliga skämt, hehe.)

Nu har Kristdemokraterna gjort exakt samma misstag, vilket Sveriges Radio var först med att uppmärksamma. I en video på KD:s Facebook kritiserar partiet hur statsministern och inrikesministern hanterar poliskrisen.


Men en viss bild i videon handlar inte direkt om svenska problem. I början av videon visas en stillbild föreställande brinnande bilar, men den är inte från Sverige. Fotot är taget i USA – för fem år sedan, skriver Sveriges Radio.

"Utgångspunkten är att illustrera samhällsproblem vi har, utifrån det har vi valt bilderna." säger KD till Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Kristdemokraterna har tidigare fått ett oväntat meddelande på sin FB-sida. En kille ville gå på dejt med Ebba Busch Thorså här svarade partiet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!