Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Superkrisen fortsätter – nu får Jan Björklund kritik från sina egna

- 15/09/2016, 08:49
Det är svintung kris inom L just nu.
1 av 4

Det är svintung kris inom L just nu.

TT

Birgitta Ohlsson har fått en ordentlig tillsägelse.
2 av 4

Birgitta Ohlsson har fått en ordentlig tillsägelse.

Maja Suslin/TT

Partisekreteraren Maria Arnholm.
3 av 4

Partisekreteraren Maria Arnholm.

Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Jan Björklund.
4 av 4

Jan Björklund.

Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Det här gick verkligen inte som Liberalerna hade hoppats. Nu vill ett förbund i partiet att partiledningen ställer sina platser till förfogande.

Stormen kring Liberalerna, som ligger riktigt risigt till i opinionsmätningarna just nu, fortsätter. Igår blev populära L-politikern Birgitta Ohlsson petad från partiets förtroenderåd efter att ha gått emot partiledningen i viktiga frågor.

Tanken var att detta skulle lugna ner kaoset i partiet lite – men det verkar bara ha blivit värre. Redan igår gick flera partihöjdare ut och backade Birgitta Ohlsson, och i dag kräver Liberalerna i Kronoberg att hela partiledningen ska ställa sina platser till förfogande.

– Det som har skett i dag visar att vi har allvarliga problem med hur partiet leds, annars hade den situation som har utspelats inför media i dag överhuvudtaget inte uppstått, säger Gunnar Nordmark, förbundsordförande i L i Kronoberg, till Sveriges Radio.

Sitter Björkis verkligen säkert?

L i Kronoberg menar också att det inte är självklart att Jan Björklund kan sitta kvar som partiledare efter nästa partikongress.

– Det tycker jag att den här processen får visa. Det kan vara den nuvarande partiledaren, det kan vara någon annan. Men vi kan inte ha processer i partiet som gör att vi hamnar i den situation som vi gjorde i dag. Det måste vi rätta till och det måste vi rätta till i god tid inför nästa val, säger Gunnar Nordmark till SR.