Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Nu höjs bensinskatten igen – kan snart vara högsta i hela världen

- 23/09/2016, 12:40
1 av 2

TT

2 av 2

TT

Regeringen tycker uppenbarligen att bensinen är på tok för billig.

Många tycker redan att det är på tok för dyrt att tanka en full tank – men nu kommer regeringen göra det ännu dyrare att fylla upp kärran. Enligt Dagens Nyheter kommer skatten på bensin höjas med 23,75 öre från årskiftet.

Men inte nog med det. Regeringen kommer också att automatiskt höja skatten på bensinen varje år. Det har fått branschfolk att gå i taket. Enligt DN menar Bil Sweden att skatten snart kan vara högst i världen.

– Politikerna säger att vi ska hålla landsbygden levande, men det här är det värsta knivhugget du kan ge i det avseendet, säger Bil Swedens vd Bertil Moldén till TT enligt DN.

Enligt regeringen gör det inte så mycket att skatten höjs, eftersom bensinpriset är så lågt. Men den förklaringen köper inte Bil Sweden.

– Vad händer om det blir en kris igen och oljepriset stiger, finns det då följsamhet åt andra hållet? Det kan ingen svara på, säger Bertil Moldén till TT, skriver DN.

Det är inte bara bensinskatten regeringen höjer. Även tv-avgiften kommer att höjas – läs mer om det här.

Är bensinskatten för hög?