Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Feministiskt Intiativ vill förbjuda nazism

- 11/10/2016, 08:17 -
Feministiskt initiativ vill förbjuda nazism.
1 av 3

Feministiskt initiativ vill förbjuda nazism.

TT

Partiledaren Gudrun Schyman.
2 av 3

Partiledaren Gudrun Schyman.

TT

Victora Kawesa har också varit med och skrivit debattartikeln.
3 av 3

Victora Kawesa har också varit med och skrivit debattartikeln.

TT

Gudrun Schyman från Feministiskt initiativ vill nu förbjuda nazism, och tycker att svenska samhället måste skärpa sig.

I en debattartikel i Aftonbladet riktar Feministiskt Initiativs (FI) partiledare Gudrun Schyman, tillsammans med talespersonerna Victoria Kawesa och Tomas Pettersson, skarp kritik mot den rasistiska samhällsutvecklingen i Sverige och uppmanar till ett nytt lagförslag som skulle förbjuda nazism.

"Den organiserade rasismen utgör ett allvarligt hot mot demokratin och innebär en begränsning av det offentliga rummet för alla oss som är föremål för deras hat och våld; hbtq-personer, afrosvenskar, romer, judar, muslimer, men även politiska motståndare; feminister och antirasister."


FI anser att de hundratal fall av mordbränder på asylboenden, rasistiskt motiverade mord och den högerextrema demonstrationen på Raul Wallenbergs torg tidigare i år tyder på ökad rasism.

Efter att en ung man mördades under en nazistisk demonstration i Helsingfors i september i år, ställer allt fler finländare krav på politiker om att förbjuda organiserad rasism.

"Vi kan bättre än så här. Låt Finland visa vägen och låt oss ta krafttag mot hat och våld!", skriver partiet i sin debattartikel på Aftonbladet.

Tidigare i höst gick Gudrun Schyman ut och tyckte det var dags att köpa en burkini. Läs mer om det här.

Tycker du nazism ska förbjudas?