Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-drevet mot 15-åringen fortsätter – nu skyller topparna ifrån sig

- 25/10/2016, 12:05
1 av 4

:(((
2 av 4

:(((

Facebook

Mattias Karlssons kommentar.
3 av 4

Mattias Karlssons kommentar.

Facebook

Jörgen Fogelklou menar att det hela handlar om fördomar mot honom.
4 av 4

Jörgen Fogelklou menar att det hela handlar om fördomar mot honom.

Facebook

Nu slår SD-topparna tillbaka – och skyller ifrån sig som bara den...

De senaste dagarna har det varit mycket snack om att flera sverigedemokrater har hängt ut en 15-årig kille som deltagit i en frågepanel i TV4 under helgen.

SD-politikerna antydde att pojken ljugit om sin ålder, och även efter att det bevisats att pojken är 15 och kommit till Sverige som 6-åring fortsatte hatet och lögnerna.

Men hur reagerar SD-politikerna nu? Ber de om ursäkt? Inser de att de gjort något extremt korkat?

Nepp!

SD-toppen Kent Ekeroth, som drog igång drevet mot den 15-årige pojken, har tidigare sagt till Aftonbladet att bilden är ”humoristisk”, och på Facebook höll han hårt fast vid sin lögn om pojkens ålder.

”Poängen är att han INTE är 15 lr vad det nu kan vara. Och nej, det är inte fel att ’hänga ut’ för den här personen välde självmant att sitta i tv och vara 15”, skrev han i helgen, enligt Inte Rasist men...

Och på Facebook skriver Ekeroth att han inte menade något speciellt alls när han delade bilden, och skyller ifrån sig.

”Varken Jörgen eller jag pekade på en specifik person. Ändå tänkte alla samma sak. Säger väl en hel del bara det”. Ekeroth har heller fortfarande inte tagit ner sin bild.

"Häpnadsväckande och oroande"

En av SD-politikerna som delade hån-bilden var Jörgen Fogelklou, som är SD:s ordförande i Göteborg.

”Att en bild på fem högstadieelever, två tjejer och tre killar, som ställer frågor till Fridolin kan väcka sådana reaktioner och rent hat är häpnadsväckande och oroande”, skriver Fogelklou, trots att han själv delat bilden.

Fogelklou tar inte på något sätt avstånd från att ha delat bilden. Han ber heller inte om ursäkt. Däremot lyfter han fram de hot han fått ta emot.”Jag kommer dock aldrig låta mig tystas”, skriver Fogelklou.

I kommentarerna under uttalandet pratar Fogelklous följare om att det pågår ett "krig", och att det nu är ”häxjakt på SD”.

Även den här bilden sprids i kommentarerna:

Ja, nu får man väl inte ens hänga ut 15-åringar till en aggressiv nätmobb och ljuga om deras ålder längre i det här jävla landet?

Inte heller Karlsson tar avstånd

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, tar inte heller avstånd från hetsen och hoten mot 15-åringen. I stället väljer han att gnälla på ett gammalt reportage Sveriges Radio gjort.

En som är riktigt förbannad på SD-politikerna är pojkens klasskompis Tania. Här kan du läsa hennes egna ord om händelsen.

Brukar du skylla ifrån dig?