1 av 2
- Foto: TT
Rasmus Törnblom.
2 av 2
Rasmus Törnblom.

Benjamin Dousa ny ordförande i Moderata Ungdomsförbundet

Moderata ungdomsförbundet har ny ordförande. Rasmus Törnblom ersätts av Benjamin Dousa.


Det har varit en infekterad strid i Moderata ungdomsförbundet under en tid. Två personer har krigat om posten som ordförande: utmanaren Benjamin Dousa och sittande Rasmus Törnblom.

Under helgen håller Moderata ungdomsförbundet stämma och har röstat om vem som ska bli ordförande. Vann gjorde Benjamin Dousa.

– Det är fantastiskt roligt att få påverkar MUF och Moderaterna men även Sverige, säger Dousa till Nyheter24

Han har bland annat utmärkt sig genom att vara mer kritisk till bidrag, speciellt de riktade till invandrare, än Törnblom.

Några som gratulerat nya ordföranden är SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna. Men den nya MUF-ordförande tycker inte att Ungsvenskarna ska fira.

– Jag tycker inte att de har nån anledning att vara glada. Vi kommer vilja ta ännu fler väljare från dem till oss. Moderaterna har gjort en högersväng och nu är det dags för MUF att dra sitt strå till stacken, säger Dousa till Nyheter24.

Muf
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du valet av ordförande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.