SD hade en gala med över 400 gäster på det anrika hotellet.
1 av 2
SD hade en gala med över 400 gäster på det anrika hotellet. - Foto: TT
Grand Hôtel.
2 av 2
Grand Hôtel. - Foto: TT

Grand Hôtel efter SD-galan: Borde brutit kontraktet

Efter den kritiserade SD-galan på Grand Hôtel backar nu storhotellet om beslutet.


Grand Hôtel skriver i ett pressmeddelande att de ångrar att de inte bröt kontraktet inför Sverigedemokraternas uppmärksammade gala på hotellet, skriver Aftonbladet.

Hotellet lät Sverigedemokraterna hålla en gala kallad "Alternativ Nobelfest" i deras lokaler. Över 400 gäster, därav flera med högerpopulistiska åsikter fanns med på gästlistan.

Efter beslutet har hotellet fått massiv kritik från allmänheten, bland annat har de fått bottenbetyg på sociala medier och flera hundra kommentarer. Nu svarar Grand Hôtels VD Pia Djupmark att de gjorde ett misstag när de inte bröt kontraktet.

”Den uppmärksamhet som detta fått, har givetvis i sig varit skadlig. När vi för 7 veckor sedan började agera för att komma ur kontraktet var det dock inte negativ publicitet vi tänkte på, vi ville helt enkelt inte ha arrangemanget här”.

”I efterhand kan vi konstatera att vi aldrig borde tagit bokningen”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Beslutet har uppmärksammats av PR-experten Paul Ronge på Twitter där han skriver att hotellet tagit rätt beslut.

Till Aftonbladet säger han att han tror att hotellets beslut kommer stärka verksamheten.

– Det är otroligt välformulerat och insiktsfullt av Grand, säger han.

Läs hela Grand Hôtels pressmeddelande här.

Nyheter24 har tidigare skrivit om nätmobiliseringen mot Grand Hôtel efter galan. Vill du veta vad SD bjöd sina gäster på under galan kan du läsa om menyn här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Grand Hôtel låtit SD ha sin gala på hotellet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.