Är Miljöpartiet ett hot?
Är Miljöpartiet ett hot? - Foto: TT / TT

Moderaten: "Miljöpartiet är det största politiska hotet mot vårt land"

Miljöpartiet är det största hotet mot Sverige just nu. Ja, det tycker i alla fall moderata riksdagsledamoten Jan Ericson.


Många tycker att det sker läskiga saker just nu, inte minst politiskt. Vissa är rädda för till exempel nazister som tågar på gatorna eller för Sverigedemokraternas framfart.

Men moderaten Jan Ericson tycker att han identifierat ett annat hot: Miljöpartiet.

"En dag att tala klarspråk: MP är det största politiska hotet mot vårt land på alla områden. Ingen regering borde röra vid dem ens med tång." skriver han i en tweet.


När Nyheter24 når Ericson förklarar han att han inte menade exakt som det står i tweeten. Han menar att MP är det "mest extrema partiet" som suttit i regering.

– Budskapet som jag försökte klämma in på 140 tecken är att Miljöpartiet sitter i regeringsställning och även om det finns partier som är mer extrema så har de inte samma inflytande som MP har, därför har partiet en speciell ställning, säger han till Nyheter24.

– Det är inte det mest extrema parti eller politiska rörelse som finns, men det är det mest extrema partiet vi haft i en regeringen.

Gustav Fridolin håller så klart inte med, han menar att Miljöpartiet är framtiden.

– Jag tror hans attityd är på väg ut. Att sats på miljön är framtiden, säger MP-språkröret till Nyheter24 efter att han läst den debattartikel Ericson skrivit.

Här kan du skriva den debattartikel Ericson skrivit. I en undersökning från tidigare i år fick MP så lågt stöd att de skulle åka ur riksdagen om det varit val då.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du MP är ett hot?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.