Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaten: "Miljöpartiet är det största politiska hotet mot vårt land"

- 16/11/2016, 17:14
Är Miljöpartiet ett hot?
1 av 2

Är Miljöpartiet ett hot?

TT / TT

Det tycker Jan Ericson.
2 av 2

Det tycker Jan Ericson.

Faksimil / Twitter

Miljöpartiet är det största hotet mot Sverige just nu. Ja, det tycker i alla fall moderata riksdagsledamoten Jan Ericson.

Många tycker att det sker läskiga saker just nu, inte minst politiskt. Vissa är rädda för till exempel nazister som tågar på gatorna eller för Sverigedemokraternas framfart.

Men moderaten Jan Ericson tycker att han identifierat ett annat hot: Miljöpartiet.

"En dag att tala klarspråk: MP är det största politiska hotet mot vårt land på alla områden. Ingen regering borde röra vid dem ens med tång." skriver han i en tweet.


När Nyheter24 når Ericson förklarar han att han inte menade exakt som det står i tweeten. Han menar att MP är det "mest extrema partiet" som suttit i regering.

– Budskapet som jag försökte klämma in på 140 tecken är att Miljöpartiet sitter i regeringsställning och även om det finns partier som är mer extrema så har de inte samma inflytande som MP har, därför har partiet en speciell ställning, säger han till Nyheter24.

– Det är inte det mest extrema parti eller politiska rörelse som finns, men det är det mest extrema partiet vi haft i en regeringen.

Gustav Fridolin håller så klart inte med, han menar att Miljöpartiet är framtiden.

– Jag tror hans attityd är på väg ut. Att sats på miljön är framtiden, säger MP-språkröret till Nyheter24 efter att han läst den debattartikel Ericson skrivit.

Här kan du skriva den debattartikel Ericson skrivit. I en undersökning från tidigare i år fick MP så lågt stöd att de skulle åka ur riksdagen om det varit val då.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Tycker du MP är ett hot?