1 av 3
- Foto: TT/IRM
2 av 3
- Foto: IRM
3 av 3
- Foto: IRM

Katarina Broman (SD): "Vore jag Putin skulle jag bomba Sverige"

Katarina Broman, politiker för Sverigedemokraterna i Västerås, lever ett minst sagt aktivt liv på nätet. Nu kan hon sparkas ut ur partiet.


"Om jag vore Putin skulle jag bomba Sverige bara för att lära den gläfsande terriern Bildt en läxa".

Så skriver SD-politikern Katarina Broman, ersättare i kommunfullmäktige i Västerås, på sitt Twitter-konto 2014, avslöjar Inte Rasist Men...

Men det slutar inte där. Enligt IRM har Broman, som också är moderator på hatsajten Avpixlat, under flera år spridit grovt antisemitiska konspirationsteorier om politiker och medier.

Bland annat menar hon att den judiske affärsmannen George Soros styr Aftonbladet, och vill förstöra väst med massinvandring. Hon har också twittrat till den amerikanske presidentkandidaten Ted Cruz, och hävdat att han styrs av New World Order, en påhittad illuminati-rörelse.

Broman har också spridit rasistiska åsikter.

– Förutsatt att uppgifterna stämmer är det extremt opassande. Det är inte så en politiker för SD ska uttrycka sig, säger Felix Byström, pressassistent för Sverigedemokraterna, till Nyheter24.

Byström hävdar att inläggen inte bara är opassande, utan att det till och med går emot Sverigedemokraternas ideologi. Han menar att det inte blir lätt att sitta kvar som SD-politiker om man har den här typen av åsikter.

– Jag ser det som svårt, och det är självklart ett ärende för vårt medlemsutskott, säger Byström.

Nyheter24 har utan resultat sökt Broman.

Den här nyheten kommer bara en dag efter att det avslöjats att sångaren i Jimmie Åkessons band är dömd för sexuellt ofredande – läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde hon tvingas avgå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.