Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter rödgröna glädjebeskedet: "Finns längtan efter ordning och reda"

- 01/12/2016, 11:43 -
Rödgröna går framåt.
1 av 2

Rödgröna går framåt.

TT

Lena Rådström Baastad.
2 av 2

Lena Rådström Baastad.

TT

De rödgröna är större än Alliansen, enligt nya stora mätningen.

På torsdagen släpptes SCB:s stora partisympatiundersökning, som visade på att Moderaterna backar ordentligt, och att SD har tagit väljare från samtliga partier sedan valet.

Dessutom visar undersökningen att de rödgröna partierna är större än Alliansen.

– Det är klart att det känns väldigt bra. Jag tycker det visar på att det finns en längtan efter ordning och reda i svensk politik. Samtidigt ser vi att vi har mycket kvar att göra fram till nästa val, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till Nyheter24.

Det rödgröna parti som går starkast är Vänsterpartiet, som ligger två procentenheter över sitt valresultat från 2014. Dock vill inte Lena Rådström Baastad svara på om det kan bli aktuellt med ett med aktivt regeringssamarbete med V efter nästa val om rödgröna skulle bli störst.

– Vi socialdemokrater är för samarbete och breda uppgörelser, och vi ser att den blockpolitik som finns i Sverige är skadlig. Men när det gäller regeringsfrågan är det statsministern som bestämmer det, säger Rådström Baastad.

Sedan valet 2014 har ni tappat 1,2 procent till SD. Hur ser du på det?

– Sverigedemokraternas stöd oroar. Men jag tycker att Sverigedemokraterna pratar väldigt mycket om människors oro, men är samtidigt inte beredda att lägga fram konkreta förslag.

Vill du veta mer om mätningen? Läs om den här!

Tror du de rödgröna kommer bli större än Alliansen nästa val?