Lördag 13 Aug
Stockholm

​SD-politikern sa att hon hatar alla muslimer – nu avgår hon

Monika Vollmer, SD-politiker i Ludvika, avgår nu efter flera grova uttalanden.

Kommentera (65)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckan kunde Inte Rasist men… avslöjat att Monika Vollmer, SD-politiker i Ludvika, skrivit flera grova uttalanden om muslimer på sociala medier, och även skrivit att hon tycker att mc-gäng ska sköta säkerheten i samhället.

– Ja, jag hatar muslimer. Jag tycker inte om muslimer helt enkelt och allt vad de står för, sa hon i en intervju med Inte rasist men.

När Nyheter24 igår kontaktade Sverigedemokraterna såg de mycket allvarligt på Vollmers uttalanden.

– Partiet ser inte med blida ögon på det här. Som politiker har man ett ansvar för man uttrycker sig och detta är inte något vi accepterar. På förekommen anledning kan det bli aktuellt för partiet att öppna ett ärende mot personen i fråga, sa SD:s pressekreterare Christian Krappedal till Nyheter24 då.

Men nu står det klart att SD inte kommer att behöva peta Vollmer från sin post. Enligt Expressen väljer hon att självmant avgå.

Men det är inte kärleken till organiserad brottslighet eller rasistiska åsikter som gör att hon inte anser sig kunna sitta kvar.

– Det blir väl ett förföljande och trakasserier utan guds nåde från er i medier. Vi i SD får ta emot hot och hat hela tiden, säger Monika Vollmer till Expressen.

Nyligen bröt SD-ledaren Jimmie Åkesson ihop fullständigt i talarstolen i riksdagen – läs mer om det här.

Var det rätt att hon avgick?
Tack för din röst!
Kommentera (65)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.