Onsdag 12 Maj
Stockholm

SD-politiker vill ta till vapen – sprider grov nazistpropaganda

SD-politikern har delat nazistisk propaganda.
1 av 3
SD-politikern har delat nazistisk propaganda. Foto: TT/Inte Rasist men...
2 av 3
3 av 3

Och partiet ser nu allvarligt på delningarna.

Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skandalerna om Sverigedemokraternas politiker duggar tätt just nu. Nyligen gick en av deras politiker ut och sa att alla kvinnor som inte röstar på SD borde tvingas bli sexslavar, och för inte så länge sen avslöjades det att en annan SD-politiker gjort grova islamofobiska uttalanden.

Nu är det dags igen. Det är Henrik Wallin, ersättare i kommunfullmäktige i Högsbyn, som är i blåsväder. Redan 2014 kunde Nyheter24 avslöja att Wallin uppmanat sina partikamrater att beväpna sig.

Dock verkar inte partiet agerat mot Wallin, och hans mörka liv på nätet har bara fortsatt. Nu kan sajten Inte Rasist Men… avslöja att Wallin spridit nazistpropaganda på Facebook. Bland annat har han spridit en bild från det ökända nazistnätverket Blood and Honour.

Dock tycker inte Wallin själv att det hela är så allvarligt.

– Nä det tycker ju inte jag, det går ju och vinkla och vrida hur man vill, säger han till Inte Rasist Men... när han får frågan om nazistpropagandan.

Men Sverigedemokraterna ser allvarligt på Wallins agerande.

– Företräder man vårt parti är det av yttersta vikt att man delar våra grundläggande värderingar, samt att man följer våra etiska riktlinjer och vår kommunikationsplan. Därav anser vi att det finns anledning att titta närmare på detta ärende, säger SD:s pressekreterare Felix Byström till Nyheter24.

Och hur ser ni på bilderna som Wallin delat?

– Vi anser att det är högst olämpligt att dela nazistiska eller rasistiska symboler, då dessa står för värderingar som är helt oförenliga med sverigedemokraternas, fortsätter Byström.

Det är inte första gången personer med SD-kopplingar gillat nazism. Nyligen avslöjades att en artist som spelade på partiets festival haft ett förflutet inom vit makt-rörelsen. Läs mer om det här.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela