Lördag 23 Okt
Stockholm

Karlsson till attack mot Annie Lööf: "Löfvens närmaste vän"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Sverigedemokraterna verkar vara väldigt besvikna på Annie Lööf.

Kommentera (216)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev en kaotisk torsdag i svensk politik. Allt började med att Moderaternas Anna Kinberg Batra gick ut och sa att hon ville att Alliansen skulle lägga fram ett eget budgetförslag för att på så sätt fälla regeringen.

Men den planen sabbades ganska kvickt när Centerpartiets Annie Lööf meddelade att hon inte kommer att stödja sådana planer, eftersom det skulle ge för mycket makt till Sverigedemokraterna.

– Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Det är ett populistiskt parti med nazistiska rötter. Jag har ingen tillit till dem eller deras företrädare, sa Lööf till Nyheter24 efter presskonferensen.

Och nu går SD-toppen Mattias Karlsson till hård attack mot Lööf.

”Hej Annie, med anledning av att du idag återigen visat att du är Löfvens närmaste vän genom att rädda socialdemokraternas maktinnehav för nionde gången sedan valet, så tycker jag faktiskt att det är hög tid att du håller ditt löfte från 2013 och äter upp din högra sko”, skriver Mattias Karlsson på Facebook.

Det hela syftar på att Annie Lööf 2013 sa att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än att sitta som stödparti åt en socialdemokratiskt ledd regering.

Och det var inte bara Karlsson som gjorde den kopplingen. Även Benjamin Dousa, ordförande för Moderata Ungdomsförbundet, twittrade om det.

Annie Lööfs förklaring till att man inte ville ställa upp och fälla regeringen var att omvärlden är osäker just nu, och att Sverige inte behöver politiskt kaos.

Idag kom också en ny undersökning som visar att Sverigedemokraterna faktiskt gått om Moderaterna – läs mer om det här.

Vill du att Annie Lööf ska äta upp sin sko?
Tack för din röst!
Kommentera (216)
Kopiera länk
Dela